"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

«Καλαμπάκα 3.000 χρόνια νεότητα» το βιβλίο του Καλαμπακιώτη Λάζαρου Αρσενίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

kalampaka

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 και ώρα 7.00 µ.µ. στην Αίθουσα “Νίτσα Λιάπη” θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου τού Λάζαρου Αρσενίου «Καλαµπάκα-3.000 Χρόνια Νεότητα», των εκδόσεων “Τα Μετέωρα”.Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Καθηγητές Φιλολογίας κ. Νίκος Κατοίκος και κ. Κωνσταντίνα Μπλέκου.Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Έφη Δούλη-Μπακόλα, Βιβλιοθηκονόµος – Αρθρογράφος.
Θα µιλήσει ο συγγραφέας και θα απευθύνει χαιρετισµό η Αντιδήµαρχος Πολιτισµού τού Δήµου Καλαµπάκας κ. Λίλα Μπαντέκα-Νάνη, ενώ στο τέλος θα απονεµηθεί τιµητική διάκριση στον συγγραφέα.
KALAMPAKA_3000_XRONIA_NEOTHTA
Στην αίθουσα θα εκτίθενται έργα Καλαµπακιωτών ζωγράφων µε θέµατα την Καλαµπάκα και τα Μετέωρα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήµου Καλαµπάκας και διοργανώνεται από τις Εκδόσεις “Τα Μετέωρα”.
Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα
Ο Λάζαρος Αρσ. Αρσενίου γεννήθηκε τo 1915 στην Καλαµπάκα.Διετέλεσε συντάκτης περιοδικών και ανταποκριτής αθηναϊκών εφηµερίδων. Με το κλείσιµο των «Θεσσαλικών Νέων» στη Δικτατορία του 1967 έγραφε επί 30 χρόνια (1969-1999) στον «Οικονοµικό Ταχυδρόµο» Αθηνών. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.Τιµήθηκε µε το Μετάλλιο Αγωνιστή τής Εθνικής Αντίστασης, µε µετάλλια του Δήµου Τρικάλων (αργυρό και χρυσό), και µε άλλα διαφόρων πόλεων και Οργανώσεων, καθώς και µε την απονοµή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δηµοκρατίας Κάρολο Παπούλια Μεταλλίου του Ιδρύµατος Μπότση για την προσφορά του στην πρόοδο της Δηµοσιογραφίας. Στις 16-1-2015 ο ίδιος ο Πρόεδρος απένειµε στον ήδη εκατοντούτη Λάζαρο Αρσενίου τον Χρυσό Σταυρό τού Τάγµατος Τιµής για τη σηµαντική προσφορά του ως δηµοσιογράφου και συγγραφέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης