"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην πρόσβαση στον “μύλο των ξωτικών”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη μέριμνα και την προεργασία για την αντιμετώπιση μιας ακόμη παραμέτρου για την εύρυθμη λειτουργία του «μύλου των ξωτικών», έλαβε ο Δήμος Τρικκαίων. Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επίσης ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει της διοργάνωσης.
Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στη χώρα οφείλει να είναι άμεσα, εύκολα και άνετα προσβάσιμο στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που από κάθε γωνιά της Ελλάδας έρχονται στα Τρίκαλα.
Φέτος, οι αλλαγές είναι πάρα πολλές, με έμφαση στην εξυπηρέτηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, στην εύρεση χώρων στάθμευσης και στην προστασία του πράσινου.
Έτσι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ταξί και αστικό) αποκτούν προσωρινό σημείο αφετηρίας – τερματισμού, επί της οδού Καλογριανής στο τμήμα από την οδό Πύλης έως την οδό Κλεινού και από την αριστερή πλευρά της οδού.
Επίσης, το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ θα έχει δικό του χώρο επιβίβασης – αποβίβασης επισκεπτών: μπροστά από την κεντρική οδό που οδηγεί στον Μύλο Ματσοπούλου, δίπλα στο πλάτωμα που δημιουργείται μεταξύ των οδών Καλογριανής και Πύλης.
Ακόμη, για τους ιδιώτες που επιθυμούν μετάβαση με το ΙΧ αυτοκίνητό τους, θα υπάρχουν πλέον δύο υπαίθριοι και δωρεάν χώροι στάθμευσης.
Ο ένας, ο γνωστός από τις άλλες διοργανώσεις, είναι ο χώρος μπροστά από τις αποθήκες του ΟΣΕ, επί της οδού Ευριπίδη, συνολικής έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων
Ο δεύτερος και πλέον σημαντικός, είναι ο χώρος απέναντι από το πάρκο Ματσόπουλου, δίπλα από το σούπερ μάρκετ της περιοχής, έκτασης 15 στρεμμάτων. Ο χώρος αυτός είναι μεν ιδιωτικός, αλλά παραχωρήθηκε δωρεάν στον Δήμο, μετά από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες και την προσφορά τους.
Πλέον, ο χώρος του πάρκου, με την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων, θα είναι ελεύθερος και δεν θα υπόκειται σε βλάβες στο πράσινο. Σε αυτόν απλώς θα επιβιβάζουν – αποβιβάζουν επισκέπτες τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης και στη συνέχεια θα αποχωρούν.
Αναλυτικά, όλες οι ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν, είναι:
Ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Καλογριανής από την οδό Πύλης έως την οδό Κλεινού, εκτός από τα ΤΑΧΙ και τα Αστικά Λεωφορεία, με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ7 (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα) εκατέρωθεν του ως άνω τμήματος.
2. Μονοδρόμηση της οδού Κλεινού από την οδό Αμαράντου έως την οδό Καλογριανής και με κατεύθυνση προς την οδό Καλογριανής με την τοποθέτηση πινακίδας Ρ7 (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα) στη διασταύρωση της οδού Κλεινού με την οδό Αμαράντου και επί της οδού Κλεινού.
3. Μονοδρόμηση της οδού Καλογριανής από την οδό Κλεινού έως την οδό Χρυσομηλιάς και προς την οδό Χρυσομηλιάς με την τοποθέτηση πινακίδας Ρ7 (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα) στη διασταύρωση της οδού Καλογριανής με την οδό Χρυσομηλιάς και επί της οδού Καλογριανής.
4. Τοποθέτηση πινακίδων Ρ28 (Απαγορεύεται η στροφή δεξιά) στη διασταύρωση της οδού Κλεινού με όλες τις κάθετες οδούς στο τμήμα από την οδό Αμαράντου έως την οδό Καλογριανής.
5. Τοποθέτηση εύκαμπτων οριοδεικτών (κολωνάκια) σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου της οδού Κλεινού από την πλευρά του Μύλου Ματσόπουλου, για την αποφυγή της άναρχης στάθμευσης των οχημάτων στο χώρο του Πάρκου.

Ρυθμίσεις για τη μετάβαση των επισκεπτών στο Μύλο των Ξωτικών:

6. Η κύρια οδός που οδηγεί από την οδό Πύλης στην είσοδο του Μύλου Ματσόπουλου θα είναι κλειστεί για όλα τα οχήματα όπως φαίνεται στο συνημμένο σχεδιάγραμμα.
7. Η είσοδος των τουριστικών λεωφορείων θα γίνεται από την είσοδο του ΚΑΠΗ και η αποβίβαση και επιβίβαση θα γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που φαίνεται στο συνημμένο χάρτη.
8. Από την είσοδο του ΚΑΠΗ θα γίνεται και η τροφοδοσία και η αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ η εν λόγω είσοδος θα παραμείνει κλειστή για όλα τα άλλα οχήματα.
9. Η διαφύλαξη της εισόδου του ΚΑΠΗ θα γίνει με την τοποθέτηση εμποδίων τύπου New Jersey και με την τοποθέτηση πινακίδας Ρ8 (είσοδος κλειστή προς όλα τα οχήματα πλην τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων τροφοδοσίας). Την διαφύλαξη της εισόδου έχει αποκλειστικά η e-trikala ΑΕ.
10. Για τις αφετηρίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ήτοι ΤΑΧΙ και Αστική Συγκοινωνία:
• Η αφετηρία (πιάτσα) των ΤΑΧΙ θα διαμορφωθεί επί της οδού Καλογριανής στο τμήμα από την οδό Πύλης έως την οδό Κλεινού και από την αριστερή πλευρά της οδού, καθώς το εν λόγω τμήμα δεν θα έχει κυκλοφορία άλλου είδους οχήματος.
• Η αφετηρία των Αστικών λεωφορείων θα είναι στο ίδιο τμήμα της οδού Καλογριανής έναντι της πιάτσας των ΤΑΧΙ.
• Το τουριστικό τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ θα επιβιβάζει και αποβιβάζει έμπροσθεν της κεντρικής οδού που οδηγεί στο Μύλο Ματσοπούλου δίπλα στο πλάτωμα που δημιουργείται μεταξύ των οδών Καλογριανής και Πύλης, όπως φαίνεται στο συνημμένο χάρτη. Από το κέντρο της πόλης το τουριστικό τρενάκι θα επιβιβάζει και θα αποβιβάζει τους επισκέπτες από την 28ης Οκτωβρίου (έμπροσθεν τράπεζας Πειραιώς).
• Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Μύλου που προσέρχονται με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο θα λειτουργήσουν δύο υπαίθρια Παρκινγκ χωρίς κόμιστρο, ένα στο οικόπεδο αριστερά του σούπερ μάρκετ επί της οδού Πύλης ιδιοκτησίας Χατζόπουλου συνολικής έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων και ένα έμπροσθεν των αποθηκών του ΟΣΕ επί της οδού Ευριπίδη συνολικής έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων. Για τους δυο χώρους στάθμευσης, οι οποίοι φαίνονται στο συνημμένο χάρτη, θα υπάρχει η κατάλληλη πληροφοριακή σήμανση για τη σωστή καθοδήγηση των επισκεπτών.

Από το γραφείο Τύπου

xotika1 xotika

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης