"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Καμμένος: Κερδίσαμε από τη διαπραγμάτευση – Δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρά το έκτακτο του χαρακτήρα της, ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης από τα γραφεία των ΑΝΕΛ, θέλησε να καθησυχάσει τους εταίρους του στην κυβέρνηση, αλλά και τα δικά του κομματικά – κυβερνητικά στελέχη, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ετσι παρά τη επικείμενη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και αφού έκανε (κατά δήλωσή του) «ό,τι μπορούσε» για να μη δοθεί το όνομα (ή ο όρος) Μακεδονία, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδειξε για πολλοστή φορά ότι η καρέκλα είναι πολύ γλυκιά για πατριωτικά τσιτάτα και μεγαλόστομες δηλώσεις «πατριωτικής ευθύνης».

  • 08_08_img_6328_sooc1486402989

Στην αναφορά του για τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος προέβλεψε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει από τη βουλή των Σκοπίων και το δημοψήφισμα που έχει αποφασιστεί να γίνει στη γειτονική χώρα για την έγκρισή της.

Εφθασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει από τη διαπραγμάτευση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσουν το αποτέλεσμά της!

Όπως είπε, από την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό των Εξωτερικών, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει στη διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν είναι αυτή που εμποδίζει ή αρνείται την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη στάση των ΑΝΕΛ έναντι της όποιας συμφωνίας έρθει στη Βουλή, επανέλαβε τη θέση του ότι απαιτείται σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να αλλάξει η προηγούμενη απόφαση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ για μία ακόμη φορά κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι πιθανότατα η συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση στην επόμενη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε πως  βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση για το θέμα με τον Πρωθυπουργό, αλλά όπως είπε, η θέση του κόμματός του δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.

Έθεσε μάλιστα θέμα αυστηρής κομματικής πειθαρχίας λέγοντας ότι θα διαγραφεί και δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές όποιος υπερψηφίσει τη συμφωνία όταν αυτή έρθει στη Βουλή.

Συνεχίζοντας τα οξύμωρα, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι  δεν πρόκειται να αποσύρει τη στήριξη του στην κυβέρνηση, καθώς όπως επεσήμανε, επίκειται η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο ώστε στις 21 Ιουνίου να ληφθεί η απόφαση για το χρέος και την επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα και στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα «να βγει από την εποχή των μνημονίων» – «ένας από τους χίλιους λόγους που αποφασίσαμε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στα κομματικού ενδιαφέροντος θέματα, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναλαμβάνει ο  δημοσιογράφος Θεόδωρος Τουσουνίδης. Η μέχρι σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναβαθμίζεται σε ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές-τοπικές εκλογές, καθώς και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης