"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

“Καμπανάκι” από τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Επιχειρηματιών Κέντρων Διασκέδασης: «Τηρείστε το νόμο, συνάδελφοι της εστίασης…»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Υπόμνημα προς τους επιχειρηματίες της εστίασης για την τήρηση της Υγειονομικής Διάταξης Α5/3010/1985 (ΦΕΚ 593/Β/2-10-85) “Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και λοιπών Καταστημάτων” εστίαση 80 db και κέντρων διασκέδασης 100 db απέστειλε ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Επιχειρηματιών Κέντρων Διασκέδασης.

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

«Συνάδελφοι εστίασης της Θεσσαλίας, παρακαλούμε τηρείστε το νόμο… Η περίοδος της πανδημίας ήταν μία δύσκολη περίοδος για όλους μας, πολύ περισσότερο όμως έπληξε τα κέντρα διασκέδασης, που αναγκαστήκαμε να παραμείνουμε με κλειστές τις επιχειρήσεις μας, κατόπιν κρατικής εντολής, για περισσότερο από 24 μήνες και να υποστούμε την απόλυτη καταστροφή.

Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να εφαρμοστεί ο ανωτέρω Νόμος που αφορά στην ένταση της μουσικής, ώστε να διαφυλαχθεί η λειτουργία της αγοράς και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Βάσει του Νόμου, στις επιχειρήσεις εστίασης η μουσική δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε ένταση τα 80 db.

Κάνουμε έκκληση στα καταστήματα με LIVE μουσική και άδεια CAFEBAR Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή μετά τις 21:00 να σταματήσουν τα LIVE.

Ζωντανή μουσική και με ηλεκτρονικά μέσα λειτουργεί μόνο σε χώρους με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και άδειες, λειτουργίας κέντρου διασκέδασης.

Οι νόμιμοι αυτοί χώροι έχουν περιορισμούς ώστε έξω από την είσοδό τους να μην διαφεύγουν πάνω από 35 db έντασης ήχου.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντα των μελών του συλλόγου μας, να προστατευτούμε από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, γιατί σύμφωνα με τις άδειές μας, ως κέντρα διασκέδασης, οφείλουμε να μην έχουμε τραπεζοκαθίσματα εκτός, να είναι κλειστοί και ηχοαπομονωμένοι οι περιβάλλοντες τοίχοι, να έχουμε θέσεις πάρκινγκ, να πληρώνουμε υπέρογκα πνευματικά και εκτελεστικά δικαιώματα και να έχουμε υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ και δημοτικά τέλη από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Κατόπιν των ανωτέρω και επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας, δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την διαφύλαξη της νομιμότητας, απαιτώντας την πιστή εφαρμογή του Νόμου, απευθυνόμενοι σε Δημοτική Αρχή / Αστυνομική Διεύθυνση / Εισαγγελική Αρχή & Διεύθυνση Υγείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης