"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Καμπανάκι κινδύνου από τον καθηγητή Γεωλογίας κ. Ευθύμιου Λέκκα για την περιοχή της Πιαλείας που πρότεινε την άμεση εκκένωσή της

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας: Να εκκενωθεί οπωσδήποτε η Πιαλεία!!!

Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής μιλώντας το πρωί στην πρωινή εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ  για τη Πιαλεία τόνισε: «Κοιτάξτε στην Πιαλεία, επειδή είμαι από την περιοχή, έχω κάνει και την διδακτορική μου διατριβή ξέρω πολύ καλά το χώρο.

Εχει ένα πρόβλημα σημαντικό, βεβαίως βοήθησαν και οι βροχοπτώσεις, αλλά θέλει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση γιατί έχουμε να κάνουμε με καθίζηση, έχουμε να κάνουμε με εδάφη τα οποία κινούνται κατακόρυφα και βεβαίως το χωριό είναι στο κόκκινο δεδομένο ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη στατική επάρκεια των κτιρίων.

Το χωριό θα πρέπει να εκκενωθεί οπωσδήποτε γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά την περιοχή και βεβαίως να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουν οι κάτοικοι να επιστρέψουν». Στην ερώτηση αν μπορεί να σωθεί το χωριό ο κ. Λέκκας δήλωσε: «Εκεί θα έλεγα πως μπορεί να σωθεί  γιατί ξέρω πολύ καλά την περιοχή, μπορεί ρο χωριό να συνεχίσει να υπάρχει, χρειάζονται όμως κάποια μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν για να αναστραφούν τα φαινόμενα και να μειωθεί η ένταση των φαινομένων».

Ο Μαράβας

«Στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας μετέβη ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγγέλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ούτρας Κωνσταντίνος, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας κ. Λεμονάς  για να ελέγξουν επιτόπου το πρόβλημα της πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Επιτόπου δρούσαν τα μηχανήματα έργου του Δήμου καθώς και το προσωπικό του Δήμου Πύλης.

Η αλήθεια είναι ότι ο όγκος του νερού ήταν μεγάλος, οι κατολισθήσεις δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αγροτικό ή μη, σε υποδομές, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε μονάδες.

Κατοικίες στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας εκκενώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο διαμονής.

Ο Δήμαρχος διαπίστωσε την ένταση του προβλήματος και σε συνεννόηση με την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και τον κ. Μιχαλάκη προέβη στην σύνταξη εγγράφου με σκοπό την κήρυξη του Δήμου Πύλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης