"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Κανένας εφησυχασμός – Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζοντας τον αγώνα μας δώσαμε δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση που οργανώσανε οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις την Τετάρτη στα Τρίκαλα.

Για να φωνάξουμε  ακόμη μια φορά :  « Τέρμα πια στην κοροϊδία, η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών και να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.»

Βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών και αντί η κυβέρνηση να πάρει έστω ένα μέτρο για την προστασία της υγείας μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας, κομπάζει ότι όλα λειτουργούν κανονικά και ότι οι χώροι εκπαίδευσης είναι ασφαλείς.

Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, οι θάνατοι  που καταγράφονται καθημερινά, η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στο τεράστιο εκπαιδευτικό έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στους μαθητές και στους φοιτητές , συνεχίζοντας να αξιοποιεί τα στοιχεία και τους αριθμούς καταπώς τη συμφέρει, επιχειρεί για άλλη μια φορά να υποβαθμίσει τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές και να εμφανίσει μια επίπλαστη εικόνα  για σχολεία δήθεν ασφαλή, για να δικαιολογήσει ότι δύο χρόνια τώρα δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, καθώς τα αντιμετωπίζει ως κόστος.

 Στα 33.194 είχαν φτάσει τα κρούσματα την πρώτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων, 8.278 θετικά σελφ τεστ τη Δευτέρα της βδομάδας που διανύουμε την Τρίτη , το ποσοστό νέων κρουσμάτων στις ηλικίες μέχρι 17 ετών παρέμενε υψηλό φτάνοντας στο 34,05% των συνολικών κρουσμάτων, ενώ από τις 10 Γενάρη έχουν νοσήσει 52.276 παιδιά μέχρι 17 ετών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει πως με τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης που επέλεξε να εφαρμοστούν στα σχολεία «προστατεύεται όχι μόνο η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο», όπως είπε προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πανηγυρίζοντας σχεδόν που το άνοιγμα των σχολείων έγινε η αφορμή για να εντοπιστούν πάνω από 30.000 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, τα σχολεία είναι υπό κατάρρευση, βρίσκονται στη χειρότερη φάση από την έναρξη της πανδημίας με τις απουσίες παιδιών και δασκάλων να πολλαπλασιάζονται, ανεξάρτητα αν καταγράφονται ως κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, πονοκέφαλος γίνεται για τις οικογένειες που εντοπίζονται κρούσματα στις τάξεις των παιδιών τους η διενέργεια των rapid tests, με ατέλειωτες ουρές στις δημόσιες δομές που δεν επαρκούν, με χαμένες εργατικές και διδακτικές ώρες ή με αφαίμαξη στις ιδιωτικές δομές. Μάλιστα, ως επίτευγμα διαφημίζεται το ότι κάποιοι Σύλλογοι Γονέων σπεύδουν να κλείσουν εκπτωτικές συμφωνίες με ιδιωτικές δομές για τη διενέργεια των τεστ, μπαίνοντας σε έναν ρόλο «διαφημιστή» της ιδιωτικής Υγείας, γιατί η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει δωρεάν όλα τα αναγκαία τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Η εμπειρία της πορείας των 2 χρόνων μέσα στην πανδημία έχει αποδείξει για ακόμη μια φορά ότι ο οργανωμένος αγώνας, ο κοινός βηματισμός όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ο μοναδικός τρόπος να δοθεί απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Η κοινή δράση και πάλη μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους όχι μόνο στρίμωξε την κυβέρνηση αλλά κατάφερε να εμποδίσει και την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί. Τώρα χρειάζεται ακόμα πιο δυνατά να μπούμε μπροστά, να οργανώσουμε την πάλη μας, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, όλοι μαζί για να μπει ένα φρένο στην πολιτική που βλέπει την υγεία και τη μόρφωση ως κόστος.

    Να μπούμε μπροστά για ΕΛΜΕΤ  με αγωνιστικό προσανατολισμό που να παλεύει μαζί με το υπόλοιπο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα , το γονεϊκό και μαθητικό κίνημα , για να γίνει η υγεία και μόρφωση δικαίωμα όλων των παιδιών , ενάντια σε κάθε αντιεκπαιδευτική –αντιλαϊκή πολιτική. Να αντιπαλέψουμε λογικές και πρακτικές που θέλουν την ΕΛΜΕΤ γραφείο εξυπηρετήσεων, κλειστή συντεχνία απομονωμένη από το λαϊκό κίνημα, σκαλοπάτι για υπηρεσιακή αναρρίχηση, δεκανίκι της εκάστοτε κυβέρνησης , δηλαδή αντιπροσωπεία κυβερνητικού συνδικαλισμού ή ακόμη και βήμα για την προβολή και εκπλήρωση φιλοδοξιών , δηλαδή μαγαζί πολιτικάντηδων.

    Συνεχίζουμε τη συμπόρευση με τους μαθητές, τους γονείς , τους εργαζόμενους των Τρικάλων ενάντια σε κάθε διασπαστική πρακτική για να όλοι μαζί απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων μας.
Άννα Κουτελίδα μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕΤ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης