"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Καρδίτσα: Καλούν κόσμο σε απολογία επειδή πατάει attend στην πορεία του Πολυτεχνείου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με καταγγελία στη σελίδα Μένουμε Ενεργοί η διοίκηση του αστυνομικού τμήματος στην Καρδίτσα έχει στείλει κλήσεις για απολογία σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους που συμμετέχουν στο Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία επειδή έχουν δηλώσει στο facebook ότι θα κατέβουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου!

Πρόκειται για ένα ακόμη ακραίο δείγμα αυταρχισμού από την κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει δηλώσει πώς δεν θα διστάσει ακόμη και να συλλάβει βουλευτές που θα βρίσκονται στις κινητοποιήσεις.

Αντίστοιχη εικόνα δίνει και ο 902 αναφέροντας ότι η ασφάλεια πήγε στα σπίτια συνδικαλιστών στην Καρδίτσα λίγες μέρες πριν το Πολυτεχνείο. Πιο συγκεκριμένα τονίζεται ότι η Ασφάλεια πήγε το απόγευμα της Παρασκευής στα σπίτια του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας για να τους επιδώσει κλήση για να απολογηθούν στο πλαίσιο προανάκρισης «για συμμετοχή σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο» όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο της Ασφάλειας Καρδίτσας! Νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα στους δύο συνδικαλιστές ύστερα από εντολή της εισαγγελέας Αικατερίνης Λύτρα για να «δώσουν εξηγήσεις» σχετικά με την ανακοίνωσή της Ένωσης.

Σε ανακοίνωση – καταγγελία η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες της πανδημίας, η Ένωσή μας αναδείκνυε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την υπάρχουσα αποσαθρωμένη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ότι η κυβέρνηση, ενώ έχει αφήσει απροετοίμαστο το σύστημα υγείας εδώ και 8 μήνες, συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια τακτική ανακύκλωσης των ελλείψεων και των τεράστιων προβλημάτων. Ζητούσαμε επίμονα και αποδεικτικά και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και των υγειονομικών.

Δεν ίδρωσε, όμως, το αυτί κανενός για όλα αυτά. Οι ανακοινώσεις μας είναι όλες δημοσιευμένες σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα. Τα γνωρίζουν καιρό όλα αυτά. Γιατί δεν αντιδρούν σε όλα αυτά; Γιατί δεν υλοποιούν όλα αυτά τα μέτρα που προτείνουμε;

Άλλος είναι ο σκοπός τους. Με αφορμή την πανδημία, θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο στις διεκδικήσεις μας.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν. Έχουν απαγορευτεί οι εκδηλώσεις; Έχουν απαγορευτεί οι διεκδικήσεις;

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα του λαού στην υγεία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όλα τα δικαιώματα του λαού. Κάθε τρόπος δράσης και αγώνα μας τηρεί και θα τηρεί πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, για την οποία αφιερώνουμε νυχθημερόν όλες μας τις δυνάμεις στη δουλειά και στον αγώνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης