"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Κατάληψη στο τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ

lafarm

Σχετικά άρθρα

aristoteleio
Να ανακληθεί άμεσα το νέο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους ζητά ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος, μέλη του οποίου προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Φιλοσοφικής.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν το τμήμα και τον πρόεδρό του, καθηγητή Ι. Τζιφόπουλο, ότι δεν τάσσεται με τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους. Ζητούν, επίσης, το καινούργιο πρόγραμμα σπουδών να να καταλήγει σε ένα πτυχίο με ενιαία και αδιάσπαστα επαγγελματικά δικαιώματα φιλολόγου, να κατοχυρώνει ενιαία την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια για όλους τους αποφοίτους και να διατηρεί τον υπάρχοντα αριθμό μαθημάτων χωρίς την εισαγωγή προαπαιτουμένων.

Σημειώνεται δε ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας έφεραν στη Βουλή 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας. Στα σημεία που θίγουν οι βουλευτές απάντησαν τα μέλη διδασκόντων του Τμήματος Φιλολογίας, σε σχετική επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά.

Όσον αφορά τα αιτήματα των φοιτητών, ο πρόεδρος του τμήματος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν ερείζονται στην πραγματικότητα.
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης