"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Καταγγέλλουν τον πρόεδρο των εργαζομένων στην ΕΑΣΤ

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΔΑΣ ΑΣΟ)

Η ΔΑΣ ΑΣΟ  καταγγέλλει τον πρόεδρο και το  ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΑΣ Τρικάλων για τις μεθοδεύσεις τους με σκοπό να επικυρώσουν αδιαμαρτύρητα και χωρίς αντίλογο την πρόταση της διοίκησης της ΕΑΣΤ για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και «εθελούσιας» εξόδου εργαζομένων.

Επίσης, καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση και τις ενέργειές του προέδρου και του ΔΣ του Συλλόγου  σε βάρος του μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις (ΟΣΕΓΟ) και επικεφαλής της ΔΑΣ ΑΣΟ Δούβλη Χρήστου, που παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, έπειτα από κάλεσμα των ίδιων των εργαζομένων και απόφαση της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5-1-2018 ο  πρόεδρος του Σωματείου καλούσε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τους εργαζόμενους προκειμένου να πάρουν θέση στις προτάσεις που κατέθεσε η διοίκηση για την «εθελούσια» έξοδο εργαζομένων, την εκ περιτροπής εργασία και την πρόταση για επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας.

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου παρεμπόδισαν τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση και έφτασαν να κλειδώσουν τις πόρτες των γραφείων για να “μαντρώσουν” τους εργαζόμενους. Απέναντι στις διαμαρτυρίες του επικεφαλής της ΔΑΣ ΑΣΟ η απάντηση του προέδρου του Σωματείου ήταν ότι τα θέματα της συνέλευσης δεν αφορούν κανέναν άλλο, ούτε βέβαια την Ομοσπονδία. Παρέπεμψε μάλιστα τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας σε συνάντηση μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης πράγμα που δεν έγινε ποτέ, αφού τελειώνοντας εξαφανίστηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ,  παραπέμποντας τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στους αντιπροσώπους της ΟΣΕΓΟ.

Στην ίδια “γραμμή” οι εκλεγμένοι από τα Τρίκαλα αντιπρόσωποι, όταν ρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν υποστήριξαν την παρέμβαση της Ομοσπονδίας απάντησαν ,επίσης,  ότι δεν χρειαζόταν, ενώ σε σχέση με τη συζήτηση και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης είπαν χαρακτηριστικά ότι αν ήθελαν να γνωρίζουμε το περιεχόμενό τους θα μας έβαζαν μέσα.

Ο ξεπεσμός τους δεν έχει όρια. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν τους εργαζόμενους πριν 2 χρόνια να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών (εκτός των 10 συναδέλφων που αρνήθηκαν κι από τους οποίους οι 6 απολύθηκαν). Τώρα επιζητούν «αγωνιστικά διαπιστευτήρια» , απορρίπτοντας την εκ περιτροπής εργασία, αλλά ταυτόχρονα προτείνουν σύμβαση με 586 ευρώ.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις ανακοινώσεις της διοίκησης της ΕΑΣ Τρικάλων για ετήσια κέρδη 4,5 εκατομμυρίων ευρώ , καθώς και από την  επίσκεψη του προέδρου της κ. Λιούτα στην Κίνα , μαζί με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης, με σκοπό επενδύσεις.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλει η κυβέρνηση και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές:  τους εργαζόμενους στα τάρταρα και τους Λιούτες  στα ταξιδάκια για τους επενδυτές.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΑΣ Τρικάλων να μην κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοτική και ξεπουλημένη διοίκηση του σωματείου και να οργανώσουν την πάλη τους στο πλάι του ταξικού κινήματος. Να παλέψουν για τη ζωή που μας αξίζει, για ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην Απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, έπειτα από σειρά αποφάσεων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων πανελλαδικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης