"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Καταγγελία για τις εκλογές της ΕΠΣΤ – Έκαναν εκλογές με 12 σωματεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έντονη είναι η αντίδραση του προέδρου του συλλόγου βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ Στέφανου Πιάζα κατά της ΕΠΣΤ.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Στέφανος Πιάζας :

Με μεγάλη έκπληξη θυμό και απογοήτευση πληροφορήθηκα χθες βράδυ εντελώς τυχαία ότι διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.της ΕΠΣ Τρικάλων.

Φυσικά η έκπληξη αλλά και η άγνοια αυτή δεν ήταν μόνο δική μου αλλά σχεδόν όλων των εμπλεκομένων με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Τρίκαλα και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Όπως ήταν αναμενόμενο χωρίς την ύπαρξη ετέρου υποψηφίου η διοίκηση Μπουτζιωλη έχοντας την ψήφο 12 σωματείων καθώς ήταν τα μοναδικά που ψήφισαν ανανέωσε τη θητεία της για άλλα 3 χρόνια έχοντας χάσει πλέον και εγώ ο ίδιος το μέτρημα για το πόσα χρόνια βρίσκεται στην διοίκηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας.

Μιλώντας με την πλειοψηφία των εκπροσώπων των σωματείων που ψήφισαν κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση μου τόνισαν ότι και οι ίδιοι αγνοούσαν παντελώς ότι θα λάμβαναν χώρα αρχαιρεσίες ενώ μόλις μία μέρα πριν τους κάλεσε να τους υπενθυμίσει τη διενέργεια της γενικής συνέλευσης.

Προφανώς η διοίκηση Μπουτζιωλη νιώθει νομικά κατοχυρωμένη καθώς επικαλούμενη το νέο νόμο είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει την τακτική γενική συνέλευση μέσω της ανάρτησης της στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΤ.

Έστω και αν κάποιος τρίτος ο οποίος επισκέπτεται τη σελίδα για να ενημερωθεί δεν είναι δυνατόν να την εντοπίσει καθώς δεν βρίσκεται στην αρχική σελίδα των ανακοινώσεων.

Με όλα αυτά λοιπόν οδηγηθηκαμε στο απαράδεκτο αποτέλεσμα να ψηφίσουν μόνο 12 σωματεία από όλο τον νομό μας και τούτα δίχως να έχουν επαρκή ενημέρωση για τις εκλογές ενώ αποκλείστηκαν από τη διαδικασία σωματεία τα οποία είτε είχαν Παντελή άγνοια για τις προϋποθέσεις εκλογής (τροποποίηση καταστατικού ειδική αθλητική αναγνώριση κλπ) είτε σωματεία τα οποία είχαν ήδη προβεί στις νόμιμες ενέργειες και ανέμεναν την ολοκλήρωση αυτών.

Αξίζει δε να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο νέος νόμος για το ερασιτεχνικό αθλητισμό καταρχάς έδινε προθεσμία μέχρι 30/06/2022 για την εναρμόνιση όλων των αθλητικών σωματείων με τις νέες τροποποιήσεις και εν συνεχεία με νέα παράταση (δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά) μέχρι την 31/12/2022.

Τούτο σημαίνει ότι η διοίκηση Μπουτζιωλη η οποία την 29η Απριλίου 2022 είχε προκηρύξει εκλογές για τις 16/06/2022 δεν περίμενε ούτε την λήξη της προθεσμίας που έδινε ο νόμος για την εναρμόνιση των καταστατικών και την λήψη της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης απ’ όλα τα αθλητικά σωματεία ή τουλάχιστον απ’ αυτά που είχαν σκοπό να το πράξουν αλλά προτίμησε να προβεί σε εκλογές μόλις με 12 σωματεία.

Μάλιστα η συμπεριφορά της είναι ακόμα περισσότερο κατακριτέα καθώς δεν φρόντισε όλο αυτό το διάστημα να ενημερώσει τα σωματεία για τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουν για να μπορέσουν να λάβουν μέρος κανονικά στις εκλογές.

Πέρα από την πρωτοφανή στα χρονικά μυστικότητα με την οποία έγινε όλη η διαδικασία (άραγε δεν θα μπορούσε να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο τρόπο πχ email τα σωματεία για την διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών) και την έλλειψη ενημέρωσης ακόμα και προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μυστικότητα η οποία επί της ουσίας απέκλεισε και την πιθανότητα ύπαρξης άλλης υποψηφιότητας εγείρεται μέγα ηθικό θέμα (πέραν των νομικών ζητημάτων τα οποία θα εξεταστούν ειδικώς και οποιαδήποτε παρατυπία θα εμφανιστεί να είστε όλοι σίγουροι ότι θα βγει στο φως) κατά πόσο η νέα διοίκηση η οποία έχει εκλεγεί από 12 σωματεία (μάλιστα δεν ψήφισαν ιστορικά σωματεία όπως ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ , ΜΕΤΈΩΡΑ,ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ,ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ,ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΥΒΙΑ,ΚΑΣΤΡΑΚΙ,ΒΑΣΙΛΙΚΗ,ΓΡΙΖΑΝΟ, ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ ,ΒΑΛΤΙΝΟ ,ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ και άλλα πολλά τα οποία είναι η κολώνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας ) έχει την αποδοχή την στήριξη αλλά και την εντολή του συνόλου Τρικαλινού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για τα επόμενα 3 χρόνια.

Τέλος όσο αναφορά το δικό μου δικαίωμα συμμετοχής ή όχι στις εκλογές προτρέπω τον Κ. Μπουτζιωλη να διαβάσει καλύτερα τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο νέο αθλητικό νόμο και ισχύουν ήδη από το 2020 και αν αυτές υπερισχύουν ή όχι αντιθέτων καταστατικών διατάξεων της ένωσης.

Κρίμα γιατί είχαμε μια δυνατή ομάδα από ανθρώπους που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανεξάρτητη από κομματικά και οπαδικα αισθήματα που έχουν προσφέρει χωρίς να πάρουν κάτι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της για το καλό του Τρικαλινού ποδοσφαίρου.

Παρ όλα αυτά δεν τα παρατάμε θα είμαστε ενεργοί δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης