"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tsigkas Petros
Η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, καταγγέλλει στους εργαζόμενους του νομού Τρικάλων τη προαναγγελθείσα δημιουργία διασπαστικού Σωματείου με τον τίτλο ‘Σωματείο Υπαλλήλων Γραφείων, Επιχειρήσεων και Παροχής Υπηρεσιών’.

Πρωτεργάτες αυτής της ενέργειας, οι γνωστοί σε όλους ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ, ο επί 10 χρόνια πρόεδρος και η γραμματέας. Οι εν λόγω ‘συνδικαλιστές’ πριν από 1 χρόνο , τον Ιούνιο του 2014, στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προσπάθησαν με ύπουλο τρόπο να καταθέσουν 255 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στις οποίες: α) δεν αναγράφονταν τα προσωπικά στοιχεία του κάθε αιτούντα, β) υπήρχε στις περισσότερες απ αυτές η ίδια μονογραφή, γ) αρνήθηκαν ακόμη και να προσκομίσουν το αντίτιμο (συνδρομή) που προβλέπεται από το καταστατικό του σωματείου για την εγγραφή νέων μελών.

Τελικά, δεν έλαβαν μέρος στις εκλογές του Ιουνίου 2014. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εξαπέλυαν απειλές, ότι θα προχωρήσουν στη δημιουργία νέου σωματείου, όπως και τελικά έγινε.

Το ερώτημα αυτονόητο:
Ποιος ο λόγος ύπαρξης δεύτερου διασπαστικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο νομό Τρικάλων?
Οι απαντήσεις προφανείς: παραγωγή εκλογικών αντιπροσώπων.
Τίθεται ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα προς τους εκπροσώπους του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, εφόσον κόπτονται για τα συμφέροντα των συναδέλφων –μπαίνοντας στην διαδικασία δημιουργίας ενός νέου σωματείου- ποια η παρουσία τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, όντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, από το οποίο και αποχώρησαν?

Η παρουσία τους σε διοικητικά συμβούλια, γενικές συνελεύσεις και κάθε κινητοποίηση όπου συμμετείχε ή διοργάνωνε το σωματείο, ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων εν όψει και των επερχόμενων εκλογών στο Ε.Κ.Τ να μην αναγνωρίσει το νέο διασπαστικό ‘Σωματείο Υπαλλήλων, Γραφείων, Επιχειρήσεων και Παροχής Υπηρεσιών’.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης