"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Καταπέλτες οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις ελλείψεις στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

nosokomeio1
Τραγική κατάσταση περιγράφει για την Υγεία στη Θεσσαλία, η ανακοίνωση των τρικαλινών νοσοκομειακών γιατρών. Με βάση τα όσα καταγγέλλουν – για καταγγελία πρόκειται επί της ουσίας, μόνο που κανείς δεν παρεμβαίνει, παρότι τα έχουν πει τόσες φορές – ουσιαστικά το μισό Νοσοκομείο Τρικάλων θα είναι εκτός λειτουργίας!
Η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως οι ίδιο επιβεβαιώνουν, δεν έκανε τίποτε σοβαρό για τις ελλείψεις γιατρών. Ζητούν από την καινούρια, παρότι δεν της αναλογεί ευθύη, να κάνει άμεσα προσλήψεις.
nosokomeio2

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι τελευταίες εξελίξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στην υπόλοιπη Θεσσαλία επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνεχείς προειδοποιήσεις και καταγγελίες μας . Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

H από εξαμήνου οριακή λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής Καρδίτσας ( ανά μήνα «κλείνει »για 10 ημέρες , και οι μικροί ασθενείς έρχονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων ),παρέσυρε σε κρίση και την δική μας Παιδιατρική Κλινική. Από 22/2 αναστέλλεται-ελπίζουμε προσωρινά -η λειτουργία της, λόγω του υπέρμετρου όγκου περιστατικών ,και του εξοντωτικού εφημεριακού έργου. Πρόσφατα έχει αναστείλει την λειτουργία της και η Μονάδα Αυξημένης φροντίδας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Από 20/2 η Νευροχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΛάρισας δεν δέχεται ασθενείς από δευτεροβάθμια Νοσοκομεία με αποτέλεσμα βαρύτατα περιστατικά ( κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αυτόματες αιμορραγίες) να διακομίζονται στην Θεσσαλονίκη
nosokomeio2
Στο ΓΝ Τρικάλων οι κλινικές : Ουρολογική ,Οφθαλμολογική ,Ωτορινολαρυγγολογική εφημερεύουν λίγες ημέρες τον μήνα γιατί έχουν μείνει με ένα μόνο γιατρό. Η Γυναικολογική Κλινική με πολύ αυξημένο έργο έχει 2 γιατρούς ,στην Β΄ Παθολογική Κλινική έχουν μείνει τρεις παθολόγοι και στην Καρδιολογική υπηρετούν (μετά και την έναρξη λειτουργίας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου τέσσερις καρδιολόγοι)
Το προηγούμενο διάστημα ζητήθηκαν από την διοίκηση επικουρικοί ιατροί αλλά εγκρίθηκαν 2 μόνο θέσεις επεμβατικών καρδιολόγων ,οι οποίες σημειωτέον έμειναν ακάλυπτες . Πως πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις , ποιοί θα απολογηθούν για όλα αυτά που συμβαίνον?

Παρά το δεδομένο της διάλυσης της υγείας που έχει παραλάβει η νέα κυβέρνηση ζητάμε : την άμεση προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών τριετούς θητείας και την λήψη αποφάσεων για την στήριξη της νοσοκομειακής περίθαλψης της Δυτικής Θεσσαλίας

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου-ΚΥ Τρικάλων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης