"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Κατερίνα Παπακώστα: Δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος, όταν αυτό που υπερασπίζομαι θα πάει τον τόπο και τη χώρα μπροστά.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε μία εκ βαθέων συζήτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης στη Ραδιοφωνική Λέσχη και τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Σωτηρίου, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, μίλησε για την πολιτική της διαδρομή, την γενναιότητα να υποστηρίζει τις επιλογές της, αλλά και να αναλαμβάνει την ευθύνη για το πολιτικό τους κόστος.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν πρόκειται να γίνω», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως στόχος της είναι όπως μπήκε στην πολιτική με το κεφάλι ψηλά, έτσι και να αποχωρήσει όταν έρθει η ώρα.

Η Βουλευτής μίλησε για τα πρώτα της βήματα στον πολιτικό στίβο, όταν ακόμα δεν είχε καμία θεσμική στήριξη, αλλά και για τις πρώτες εμπειρίες της στην Βουλή των Ελλήνων, όταν με τη στήριξη του τρικαλινού λαού το 2019, κλήθηκε να τον εκπροσωπήσει. «Δεν γνώριζα κανέναν στο ξεκίνημά μου, γι’ αυτό και δούλεψα πολύ σκληρά από την αρχή. Άρχισα να μελετώ όποιο νομοσχέδιο ερχόταν, για να είμαι προετοιμασμένη».

Η δημοσιογράφος εστίασε στην στήριξη της Βουλευτού από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και την προθυμία της ίδιας να «βάλει πλάτη» σε σημαντικά νομοσχέδια και όχι μόνο. «Η επιλογή της Κυβέρνησης να συμμετέχω σε πολύ σημαντικές Επιτροπές όπως αυτή της Αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά και στις Προανακριτικές Επιτροπές για τον Νίκο Παππά και τη λίστα Πέτσα, προέκυψαν απολύτως αξιοκρατικά και ανέλπιστα, ακόμα και για μένα την ίδια».

Ανέφερε μάλιστα την πεποίθησή της πως κανένας άλλος κυβερνητικός σχηματισμός μέχρι σήμερα, δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα αξιοκρατικής αντιμετώπισης των στελεχών του. Διευκρίνισε, πάντως, πως δεν θα υποστήριζε ποτέ κάτι αντίθετο με τις δικές της ηθικές αξίες και δήλωσε κατηγορηματικά: «Ποτέ δεν κάνω κάτι σκεπτόμενη το δικό μου όφελος και έχω την γενναιότητα να υπερασπιστώ όσα πιστεύω ότι θα πάνε την χώρα μπροστά, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος».

Σε ερώτηση για τον Πρωθυπουργό, η κ. Παπακώστα δήλωσε πως στηρίζει το έργο του και θαυμάζει τις ηγετικές του ικανότητες. «Είναι σημαντικό για έναν Βουλευτή να αισθάνεται πως όχι μόνο έχει άμεση πρόσβαση στο γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας, αλλά ότι κι ο ίδιος και γνωρίζει και τον ακούει με προσοχή, όποτε χρειαστεί».

Η Βουλευτής αναφέρθηκε ακόμα, στο ζήτημα της παραίτησης του κ. Καραμανλή, αλλά και της πιθανότητας συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. «Χωρίς να γνωρίζω, θεωρώ ότι η ποιότητα αυτού του ανθρώπου δεν θα του επιτρέψει να πάρει την απόφαση αυτή», δήλωσε, υποστηρίζοντας πως θεωρεί πως ο ίδιος πολύ πιθανόν, να επιλέξει να απέχει ώστε να διευκολύνει  καταρχήν τις διαδικασίες της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης για να διαλευκανθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη», επανέλαβε για ακόμη μία φορά, διευκρινίζοντας πως «ενώ όλοι γνωρίζουν τις παθογένειες της χώρας, θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να επιλυθούν στο σύνολό τους μέσα σε μία τετραετία».

Αρνήθηκε να μιλήσει για το πολιτικό κόστος του δυστυχήματος λέγοντας: «Ως Βουλευτής και ως άνθρωπος, δεν δέχομαι να εκτιμήσω πολιτικά αν αυτό θα μας κοστίσει ή όχι. Η σκέψη μας είναι στο πώς θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τις οικογένειες, να στηρίξουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων έτσι ώστε να επέλθει δικαίωση το συντομότερο δυνατό, και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιο επίπεδο κι αν χρειαστεί. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό το θέμα».

Στη συνέχεια, η Βουλευτής κάνοντας τον δικό της απολογισμό για την τετραετία, δήλωσε πως προσπάθησε να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην τρικαλινή κοινωνία μένοντας πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Δηλώνοντας οραματίστρια, είπε πως ο στόχος της είναι να ανοίξει δρόμους ώστε να μπορέσουν οι επόμενοι να τα βρουν όλα πιο εύκολα. «Τότε θα έχω πετύχει». «Θέλω να είμαι πρώτα από όλα χρήσιμη και όχι αρεστή  και να μπορώ να βλέπω στα μάτια του κόσμου την περηφάνεια».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, η κ. Παπακώστα δήλωσε εμφατικά: «Τώρα θα ζητήσω από τον τρικαλινό λαό να με κρίνει ανάλογα με την αξιοσύνη μου. Αυτό είναι το μόνο που επιζητώ».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης