"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Κατρούγκαλος: Ανακαλούνται οι απολύσεις λόγω διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θα επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες – Τι θα γίνει με την αξιολόγηση και το ενιαίο μισθολόγιο

Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας προανήγγειλε ο νέος αν. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «έχουμε δεσμευτεί ότι όσες απολύσεις έγιναν αντισυνταγματικά -μέσα σ’ αυτές και όσες έγιναν με το μέτρο της διαθεσιμότητας- θα ανακληθούν».

Ανακαλούνται όλες οι απολύσεις που έγιναν βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δεν αναγνωρίζονται από τη νέα κυβέρνηση οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τρόικας.

Πρόσθεσε πως για να γίνει αυτό δεν είναι απαραίτητη νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση, την οποία θα υπογράψει άμεσα.

Όσο για το κόστος των επαναπρολήψεων απάντησε πως είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση εαν επαναπροσληφθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε θετικά. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δεν θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν για παραπτώματα.

Για την αξιολόγηση δήλωσε ότι θα προωθήσει ένα σύστημα τίμιο, όχι τιμωρητικό και εκδικητικό, και πρόσθεσε πως στόχος του είναι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές.

Εξέφρασε την άποψη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς ωστόσο να έχουν την πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.

Για το ενιαίο μισθολόγιο το χαρακτήρισε απολύτως σωστό και δίκαιο και σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο. Στόχος είναι -είπε- να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Ο αν. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και για το θέμα της ΕΡΤ: «Θα πρέπει να γυρίσουμε όχι στην παλιά ΕΡΤ γιατί είχε τις αμαρτίες του πελατειακού κράτους που είχαμε. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να έχουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία. Την ΕΡΤ αυτή που λειτούργησε από τη στιγμή που έπεσε το μαύρο εκεί και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Γιατί ούτε θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά απέναντι σε αυτούς της ΝΕΡΙΤ γιατί πολλοί από αυτούς από ανάγκη πήγαν εκεί. Να μην επαναφέρουμε την πελατειακή ΕΡΤ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης