"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Καύσωνας από την Αφρική θα σαρώσει από την Τετάρτη – Ακόμη και 45 βαθμούς Κελσίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λίγο μετά από μια μικρή ανάσα «δροσιάς», έρχονται οι υψηλές θερμοκρασίες. Η εβδομάδα που μας έρχεται αλλά και έως τις αρχές της επόμενης, αναμένεται το θερμόμετρο να φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να το ξεπεράσει.

Από τη Τετάρτη 28 Ιουλίου και έως τις 2 Αυγούστου, η χώρα θα επηρεαστεί από μια παρατεταμένη αφρικανική ζέστη. Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, τη Τετάρτη η θερμοκρασία θα είναι έως 38 βαθμούς Κελσίου ενώ την άλλη Δευτέρα (2/8) θα ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές, νοτιότερες κυρίως, τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη και με 44 βαθμούς Κελσίου προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Όπως λέει, ο καύσωνας που αναμένεται από τα μέσα της εβδομάδας, θα είναι ισχυρός ενώ τονίζει πως δεν είναι κάτι σύνηθες για τη χώρα μας. Η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι για δέκα ημέρες.

Η αρχή θα γίνει από τα Δυτικά τη Τρίτη. Το διήμερο Τρίτη 27/7 και Τετάρτη 28/8 με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας να αγγίζουν τους 40-41°C την Τρίτη και τους 41-42°C την Τετάρτη. Τις ίδιες ημέρες, λόγω του μελτεμιού που στο Αιγαίο θα αγγίζει τα 6-7 μποφόρ, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τους 37-38°C και τοπικά 39°C.

Στην Αττική η θερμοκρασία την Τρίτη θα φτάσει στους 37°C και την Τετάρτη στους 38°C.

Την Πέμπτη οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι την Πέμπτη 29/7, θα σημειωθούν οι παρακάτω μέγιστες θερμοκρασίες :

Αττική : 40°C
Κεντρική Μακεδονία : 41-42°C
Δυτικά Ηπειρωτικά : 43-44°C
Θεσσαλία : 41-42°C
Ανατολική Πελοπόννησος : 41-42°C
Ιόνιο : 40°C
Κρήτη : 36°C
Κυκλάδες : 35°C
Δωδεκάνησα : 40-41°C (μέγιστες στη Ρόδο)

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης