"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Παπαστεργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της ΙΣΤ΄ Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 (ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND) εξελέγησαν νέο Διοικητικό και νέο Εποπτικό Συμβούλια της ΚΕΔΕ.

Ακολούθησε η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων, όπου ξεκάθαρα ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με πάνω από 40 ψήφους διαφορά, επικράτησε του κ. Κυρίζογλου (η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες) . Έτσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν και είναι ήδη δημοσιοποιημένα, ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ενωσης.

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά έξι αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Σε σύνολο 528 εγγεγραμμένων ψήφισαν 511 αιρετοί με έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά 0.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Έλαβαν:

Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι 325 ψήφους και 19 έδρες

Αυτοδιοικητικό Κίνημα 91 ψήφους και 6 έδρες

Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία 45 ψήφους και 3 έδρες

Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες

Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους

Συντονισμός Αιρετών 6 ψήφους

Σημειώνεται ότι την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης