"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

ΚΕΝΑΚΑΠ: Ο Ασπροπόταμος να κηρυχθεί Πολιτισμική Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ (ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ), διοργανώνει ημερίδα Ενημέρωσης & Διαβούλευσης με τίτλο: «Ανάδειξη του Νομαδικού Πολιτισμού στην περιοχή του Ασπροποτάμου», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο: «Διαδρομές και Πολιτισμός της νομαδικής Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς- Routes and Civilization of Transhumance World Heritage», μέσω του προγράμματος LEADER, με την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013» .

Σκοπός του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας είναι η ανάδειξη του Νομαδικού Πολιτισμού στην περιοχή του Ασπροποτάμου και η υποβολή Φάκελου Υποψηφιότητας προς το ICOMOS (Πολιτιστικό Τμήμα της UNESCO), προκειμένου να αποκτηθεί το καθεστώς της Πολιτισμικής Περιοχής Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Cultural Landscapes) από την αντίστοιχη Επιτροπή της UNESCO. Η ανακήρυξη της ορεινής περιοχής του Ασπροποτάμου, ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO θα αποτελέσει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό, και συνεπώς θα επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη της περιοχής σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο – Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στα Τρία Ποτάμια Ασπροποτάμου, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 και ώρα 11:00.

Πρόγραμμα ημερίδας

11:00 -11:15: Προσέλευση συμμετεχόντων

11:15 -11:30: Χαιρετισμός Σινάνης Χρήστος, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., Δήμαρχος Καλαμπάκας

11:30 -11:50 : LEADER και Διακρατικό Σχέδιο Συνεργασίας «Διαδρομές και Πολιτισμός της νομαδικής Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Πάτρας Παναγιώτης, Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

11:50 -12:10 : H υποβολή του Φάκελου Υποψηφιότητας προς την UNESCO για το καθεστώς της Πολιτισμικής Περιοχής Παγκόσμιας Κληρονομιάς Λουκά Κωνσταντία, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου

12:10 -12:30 : Αναπτυξιακές προκλήσεις και προοπτικές της περιοχής Ασπροποτάμου με βάση τον νομαδική πολιτιστική Κληρονομιά. Γούσιος Δημήτριος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

12:30 -13:00 : Συζήτηση

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης