"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Κινήσεις για προστασία των δημόσιων χώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο δημόσιος χώρος είναι δημόσιος. Δηλαδή ανήκει σε όλους τους δημότες. Και επειδή η δημοτική αρχή διά του Δημάρχου επιμένει στη διαφύλαξή του, προς όφελος της ελευθερίας χρήσης του, με κανόνες που τίθενται από την υπάρχουσα Κανονιστική Διάταξη, έγινε ήδη το πρώτο βήμα.

Το πρωί της Δευτέρας, ημέρα εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς για τα Τρίκαλα, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γ. Κωτούλας, μαζί με την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιωάννα Σιάφη και τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Δημοτικού Ελέγχου (ΥΔΕ), κ. Βλάχο, πραγματοποίησαν αυτοψία στην πόλη.
Ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, ήλεγξαν την κατάσταση, μετέβησαν σε καταστήματα πέριξ της κεντρικής πλατείας και στον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο της οδού Κονδύλη. Συνομίλησαν με πολλούς καταστηματάρχες και πεζούς.
Κύριος στόχος, η εξέταση της κατάστασης που επικρατεί ως προς την εφαρμογή της Κανονιστικής Διάταξης που η προηγούμενη δημοτική αρχή θέσπισε.
Διαπιστώθηκαν αρκετά προβλήματα, τόσο με την κατάληψη δημόσιου χώρου, όσο και με μη πληρωμή των νόμιμων ποσών για εκδόσεις άδειας, αλλά και με παραλείψεις ή δυσλειτουργίες από την πλευρά του Δήμου.
Όμως, η δημοτική αρχή, όπως δήλωσε ο κ. Κωτούλας, δεν θα μείνει σε απραξία. Από αύριο, Τρίτη, οι υπάλληλοι της ΥΔΕ, θα επιδώσουν στους καταστηματάρχες – ανεξαρτήτως είδους δραστηριότητας –ειδοποιητήρια, στα οποία θα αναφέρουν ότι χρειάζεται η συμμόρφωση με τις ρυθμίσεις της Διάταξης και θα υπενθυμίζουν τις χρηματικές κυρώσεις που απορρέουν από τη μη τήρησή τους.
Στόχος δεν είναι η είσπραξη, αφού θα δίνεται χρονικό περιθώριο για συμμόρφωση με τις αποφάσεις και θα υπάρχει η σχετική ειδοποίηση. Η κύρωση δεν έχει τιμωρητική διάθεση, ειδικά στους καταστηματάρχες που αντιμετωπίζουν τον κλοιό πλήθους υποχρεώσεων. Και η νέα δημοτική αρχή δεν επιθυμεί είσπραξη προστίμων, για να «κυνηγήσει» τους επαγγελματίες. Αντιθέτως, θεωρεί ότι χρειάζεται από όλους, ο σεβασμός των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η πιστή εφαρμογή τους και, κατ’ επέκταση, η συνεννόηση και ο διάλογος με όλους τους δημότες (ιδιώτες και καταστηματάρχες) για τα ζητήματα του ελεύθερου χώρου.

KOINOXRISTOI3 (1)KOINOXRISTOI1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης