"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

ΚΙΝΑΛ Τρικάλων: Τζάμπα.. πανηγυρίζατε για τους σεισμοπαθείς κύριοι της ΝΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του μήνα αναδείξαμε  το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με την αδυναμία υποβολής αιτήσεων από σεισμοπαθείς του Νομού μας και της Θεσσαλίας για την  χορήγηση ως πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής για την  οποία ενίσχυση  πανηγύριζαν οι βουλευτές της ΝΔ.

Εντοπίσαμε την κατάφωρη και αδικαιολόγητη αδικία σε βάρος των σεισμοπαθών συμπολιτών μας, δεδομένου ότι υπάρχει άνιση και δυσμενής μεταχείριση σε σχέση με εκείνη των σεισμοπαθών της Κρήτης, όπου η ενίσχυση χορηγείται χωρίς περιορισμούς, ενώ για τους συμπολίτες μας σεισμοπαθείς προβλέπεται ότι δικαιούνται να λάβουν ενίσχυση μόνο όσοι έχουν πλήρη η ψιλή κυριότητα και μόνο εφόσον χρησιμοποιούν οι ίδιοι το κτίσμα ως κύρια κατοικία. Για το θέμα κατατέθηκε επερώτηση από την βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να απαντηθεί.

Τις επόμενες μέρες της ανάδειξης του θέματος ασχολήθηκαν άπαντες, και άλλη μια φορά οι βουλευτές της ΝΔ και στελέχη όχι μόνο  πανηγύριζαν αλλά διαγκωνίζονταν με ποιανού «κατόπιν ενεργειών τους» λύθηκε το πρόβλημα. Εκτός αν εννοούσαν την  παράταση στην υποβολή αιτήσεων από 14 Ιανουαρίου για 31 Ιανουαρίου γιατί το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Βρισκόμαστε 4 μέρες πριν την λήξη της  παράτασης και οι συμπολίτες μας σεισμοπαθείς συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται αφού  η πλατφόρμα του ψηφιακού κράτους δεν δέχεται  την αίτηση τους για να αιτηθούν την ενίσχυση που τους υποσχέθηκαν από τον Μάρτιο.

Κύριοι βουλευτές και κύριε υπουργέ κρίμα που δεν το αντιληφθήκατε αλλά …. τζάμπα πανηγυρίζατε. Γνωρίζαμε ότι οι βουλευτές της Κρήτης έχουν μεγαλύτερη «πέραση»  όμως το  να σας αφήνει ο υπουργός σας να εκτίθεστε τόσο πολύ, είναι κρίμα….

Μήπως τελικά να πειστούν και οι πολίτες που δεν πείστηκαν ακόμη  ότι το «επιτελικό χάος» στην Αττική δεν είναι τυχαίο λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων  αλλά κάτι πιο βαθύ.

Απαιτείται επάρκεια, ικανότητα, σκληρή δουλειά και κυρίως  σεβασμός στον πολίτη που δυστυχώς δεν διαθέτουν στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Όταν πανηγυρίζουν με την παλαιοκομματική πρακτική του Μαυρογυαλούρου για ένα θέμα που νόμισαν ότι έλυσαν, και δεν αντιλήφθηκαν καν ότι δεν λύθηκε, αλήθεια πως να τους χαρακτηρίσουμε για να μην χρησιμοποιήσουμε τοξικό λόγο που δεν μας εκφράζει.

Είναι ντροπή να εμπαίζουν τους πολίτες και μάλιστα ανθρώπους βασανισμένους που έχασαν τα σπίτια τους και πασχίζουν  να ζεσταθούν  στα κοντέινερ ς.

Η αδιαφορία, η ανεπάρκεια, η ανικανότητα, η αλαζονεία, η έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν μπορούν να είναι χαρακτηριστικά εκπροσώπων του ελληνικού λαού.

Επιτέλους… χωρίς τυμπανοκρουσίες επιλύστε το πρόβλημα των συμπολιτών μας. Δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεται αλλαγή της κοινής  υπουργικής απόφασης στα πλαίσια της σχετικής απόφασης για την Κρήτη και προσαρμόστε την πλατφόρμα για να δεχτεί τις αιτήσεις. Εκτός αν κατόπιν ενεργειών σας δοθεί κι άλλη παράταση……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης