"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στη γυναίκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σινεφύλο. Κινηματογράφος και φύλο. Κινηματογράφος και αποτύπωση πραγματικών, υπαρχόντων, σοβαρών και ενίοτε άκρως στενάχωρων γεγονότων. Και η άποψη του φύλου. Του φύλου της γυναίκας, το υποτιμητικώς αδύναμο, το δεχόμενο, όμως, πλήθος επιθέσεων, (κάθε είδους), πλήθος συμπεριφορών (κάθε είδους). Μια διαφορετική οπτική, μια προσπάθεια εισόδου σε μια οπτική που δεν την έχουμε συνηθίσει: πέντε περιπτώσεις ιδωμένες από την πλευρά της γυναίκας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα ενός διαφορετικού και ασυνήθιστου κινηματογραφικού αφιερώματος, που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα.
Πρόκειται για πέντε ταινίες που σε ισάριθμες ημέρες, θα προσπαθήσουν να αναδείξουν την οπτική της γυναίκας σε θέματα που ταράζουν, δυσκολεύουν, αποδιοργανώνουν την καθημερινή σκέψη. Ή, ματιές ανδρών σε θέματα που ταλανίζουν, απασχολούν και αποδιοργανώνουν τη γυναικεία καθημερινότητα, ανατρέποντας βίαια συνήθως, τις διαμορφωμένες σχέσεις

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 23 – 27 Οκτωβρίου στον μύλο Ματσόπουλου. Συνδιοργανώνεται από τη «Συνειρμός» αμκε, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, με τη συνεργασία του Δημοτικού Κινηματογράφου.
Το αφιέρωμα περιέχει πέντε ταινίες για πέντε διαφορετικά θέματα, από τέσσερις διαφορετικές  χώρες προέλευσης. Θα μετάσχει Ελληνίδα σκηνοθέτιδα, με παρέμβασή της σε συζήτηση που θα ακολουθήσει την προβολή της ταινίας της.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή θεμάτων που αφορούν τις γυναίκες ή έχουν αποτυπωθεί κινηματογραφικώς από γυναίκες,  η ευαισθητοποίηση για σοβαρά αναφυόμενα προβλήματα και η γενικότερη προσπάθεια αλλαγής του πλέγματος των έμφυλων σχέσεων στον Δήμο μας.

Λεπτομέρειες για τις ταινίες και τις ώρες προβολές θα ανακοινωθούν σε επόμενο δελτίο Τύπου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης