"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Κι εγώ πώς θα ζήσω, ρε φίλε; – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αν έρχονται άγριες μέρες λέει.

Καταργούνται το ένα μετά το άλλο τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις, η υποχρέωση του εργοδότη σε ασφαλιστικές εισφορές, κόσμος θα πληρώνεται με ρεπό, οι μισθοί πέφτουν, το ωράριο γίνεται λάστιχο, οι εργαζόμενοι υποαμείβονται, οι απολύσεις απελευθερώνονται, ο διεκδικήσεις των εργαζομένων ποινικοποιούνται.

Και ο εργοδότης σου λέει “αν δε σου αρέσει φύγε, τόσοι άνεργοι περιμένουν απ’ έξω”.

Θυμηθείτε τις συνθήκες που μπήκαμε όλοι στην αγορά εργασίας και ποιες συνθήκες επικρατούν τώρα. Σταδιακά εδώ και μια δεκαετία ολοένα και χάνονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πως τα κράτη φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τους πολίτες τους -όλους τους πολίτες τους- και να τους εξασφαλίζουν ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας τσακώνονται για το ποιος θα είναι ο βασιλιάς στη Νέα Ζιμπάμπουε.

Με ένα ακόμα εργασιακό νομοσχέδιο πάνε να απορυθμίσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κεκτημένα.

Σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει και η Ελλάδα είναι πρώτη σε απολύσεις εν μέσω πανδημίας στις χώρες της ΕΕ.

Προβλέπεται η ημερήσια απασχόληση εργαζομένων έως 10 ώρες κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή για τις υπερωρίες, εφόσον ο εργοδότης εντός εξαμήνου προβεί σε αντίστοιχη μείωση ωρών σε άλλες εργάσιμες ημέρες ή στη χορήγησή τους με τη μορφή ρεπό ή ημερών άδειας.

Εισάγει τον εργαζόμενο σε μία κατάσταση διαρκούς εργασιακής ετοιμότητας. Απροσδιόριστο ακόμα παραμένει τι θα συμβαίνει με τις παράνομες υπερωρίες, πέραν του 10ώρου.

Σε ποιον πλανήτη ζούνε τα μέλη της κυβέρνησης; Οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν την αξία του χρήματος γιατί δεν έχουν μοχθήσει να το βγάλουν.

Δεν ξέρουν πως είναι να τελειώνει ο μήνας στις 15 και να τρέχουν να μετακινήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Δεν ξέρουν! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης