"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Κλείνουν τη Μελούνα οι Tυρναβίτες αγρότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

 
Σε κινητοποίηση προχωρούν αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του κάμπου του Τυρνάβου αλλά και με τη συμμετοχή συναδέλφων τους από την περιοχή της Ελασσόνας. Σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε στις αρχές του μήνα σε ανοιχτή μεγάλη συγκέντρωση αγροτών που έγινε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα στα πλαϊνά των δρόμων του κόμβου Αργυροπουλίου της νέας εθνικής οδού Λάρισας – Ελασσόνας στα χαμηλά της Μελούνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά την εθνική οδό στηρίζοντας έτσι πιο δυναμικά τα αιτήματά τους.
Συγκεκριμένα προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11 αύριο Δευτέρα το πρωί στον Τύρναβο στον χώρο της Τούμπας και στο Αργυροπούλι στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια θα σχηματιστεί κομβόι προς τον κόμβο. Οι αγρότες του Δαμασίου θα κάνουν προσυγκέντρωση στην πλατεία και στη συνέχεια θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Δαμασίου με την παλαιά εθνική οδό Τυρνάβου -Ελασσόνας.
Τα βασικά αιτήματα των αγροτών των μπλόκων είναι:
-Κατάργηση της φορολογίας στο κρασί και να παραμείνει το καθεστώς διημέρων στο τσίπουρο ως έχει.
Επίσης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι για την αύξηση και την παραπέρα όξυνση των αγροτικών προβλημάτων ευθύνονται:
*Τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές.
Μέτρα όπως:
* Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022.
* Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης,(από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν, ή όχι εισόδημα και πόσο.
* Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος
παραγωγής.
* Η επιβολή πρόσθετου τέλους -το ονομάζουν «περιβαλλοντικό»
-στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
* Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Και, βεβαίως, οι αγρότες θα υποστούμε και όλα τα άλλα δυσβάστακτα μέτρα που περιέχει το τρίτο μνημόνιο μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, κλπ που πλήττουν άγρια το ήδη πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο του λαού.
Επίσης ζητούνται:
– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία .
– Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς για τον παγετό στις 26 Μαρτίου 2016. Ανεμοθύλελλα χαλάζι βροχή που έπληξε τις περιοχές .
– Αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για να αποζημιώνει τον παραγωγό στο 100% της ζημιάς και στην παραγωγή και στο κεφάλαιο κ.α.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης