"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Κλειστή η Παιδιατρική κλινική στην Καρδίτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτό που συμβαίνει στην Καρδίτσα είναι εκπληκτικό. Στην χειρότερη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από τις ιώσεις, η Καρδίτσα μένει χωρίς παιδιατρική κλινική λόγω έλλειψης ιατρών, κάτι που δεν επιτρέπει στην κλινική να λειτουργεί πάνω από 15 μέρες την εβδομάδα.

Έτσι, από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και μέχρι το τέλος του μήνα η κλινική του νοσοκομείου δεν θα εφημερεύει με αποτέλεσμα να αρχίζει μια απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων του νομού μας που πλέον για ψύλλου πήδημα θα τρέχουν στα Τρίκαλα και τη Λάρισα με τις όποιες επιπτώσεις υπάρχουν για τις οικογένειες.

Ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα ο Ιατρικός σύλλογος Καρδίτσας που δίνει σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στην κλινική, μετά και από την απουσία λόγω αναρρωτικής άδειας της Διευθύντριας για ένα χρονικό διάστημα, λειτουργεί με έναν επικουρικό ιατρό, τους ειδικευόμενους ιατρούς και έναν ιατρό διευθυντή που μετακινήθηκε από το Κ. Υ. Καρδίτσας για να καλύψει τις ανάγκες, τονίζει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θωμάς Σίμος.

Η ανακοίνωση

Μετά το επεισόδιο βίας που συνέβη στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας πριν από λίγους μήνες και την αποχώρηση του ιατρικού προσωπικού, η λειτουργία της δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Ο μήνας που διανύουμε λόγω των ιώσεων και της έξαρσης της γρίπης δημιουργεί ακόμη πιο έντονα προβλήματα. Η παιδιατρική κλινική σήμερα λόγω της απουσίας της Διευθύντριας για ένα χρονικό διάστημα, λειτουργεί με έναν επικουρικό ιατρό, τους ειδικευόμενους ιατρούς και έναν ιατρό διευθυντή που μετακινήθηκε από το Κ.Υ. Καρδίτσας για να καλύψει τις ανάγκες, αφήνοντας κενή τη θέση του και αναβάλλοντας τα ραντεβού του κέντρου υγείας. Η παιδιατρική κλινική λειτουργεί όλα τα πρωινά και μπορεί να εφημερεύει έως την Πέμπτη 14/02/2019. Αυτό σημαίνει πως από την Πέμπτη τα περιστατικά που νοσηλεύονται θα πρέπει να διακομιστούν σε νοσοκομεία όμορων νομών. Από 15/02/19 έως και 28/02/19, μετά το πρωινό ωράριο, η κλινική δεν θα εφημερεύει και θα πρέπει τα περιστατικά να πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία. Καταλαβαίνουμε λοιπόν την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ζήτησε την παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας και την άμεση παρέμβαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για μια ακόμη φορά, αφενός για να επισπευστούν οι διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμους ιατρούς και αφετέρου την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό με παιδιάτρους άλλων όμορων νοσοκομείων για να μπορεί η παιδιατρική κλινική μας να παραμείνει σε λειτουργία όλο το 24ωρο. Η έλλειψη των ιατρών, η απίστευτη γραφειοκρατία στις διαδικασίες αναπλήρωσης των κενών θέσεων, η έξαρση των εποχιακών ιώσεων και η εξάντληση του εναπομείναντος ιατρικού προσωπικού δημιουργεί ένα μίγμα που σε καμία περίπτωση δεν κάνει το νοσοκομείο μας ικανό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και επαγρύπνηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απαιτώντας την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των ιατρών μας και την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του νομού.

Κλήθηκε από την εισαγγελέα ο διοικητής

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Βάιος Βαρελάς μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο κλήθηκε το πρωί της Πέμπτης από την εισαγγελέα Καρδίτσας στην οποία έκανε εκτενή αναφορά για τις ενέργειες που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να λυθεί το θέμα.

Από την πλευρά της Εισαγγελέως αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία και με την 5η ΥΠΕ, καθώς είναι φανερό πως η μη εφημερία της κλινικής απασχολεί πολύ έντονα την τοπική κοινωνία, ενώ αν η ίδια το κρίνει αναγκαίο θα προβεί και σε επιπλέον ενέργειες.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο κ. Βαρελάς ανέφερε επίσης ότι όλες οι ενέργειες έχουν γίνει, ζητώντας να επισπευθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμων γιατρών, ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί γιατρός για να καλυφθούν οι εφημερίες.

Ο κ. Αθανασίου

ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του νοσοκομείου Καρδίτσας και ΚΥ του νομού κ. Κώστας Αθανασίου, για μία ακόμα φορά κάλεσε τους αρμόδιους να δώσουν λύση έτσι, ώστε η παιδιατρική κλινική να λειτουργεί κανονικά, όλες τις ημέρες του μήνα, ενώ μίλησε για πλήρη απουσία και έλλειψη ενδιαφέροντος γι αυτό το σοβαρό θέμα από την πλευρά των βουλευτών. Αυτή τη στιγμή, η Διευθύντρια της κλινικής βρίσκεται σε άδεια, και λειτουργεί με έναν επικουρικό γιατρό του νοσοκομείου, έναν αποσπασμένο από το ΠΕΔΥ και τρεις ειδικευόμενους. Η διαδικασία από τη διοίκηση του νοσοκομείου για προσλήψεις δυο μόνιμων παιδιάτρων έχει δρομολογηθεί αλλά εκκρεμεί η διαδικασία πρόσληψης. Απαιτείται άμεσα η απόσπαση δυο γιατρών, προκειμένου η κλινική να εφημερεύει συνεχώς.

Το εργατικό κέντρο

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από την Παρασκευή σταματάει να εφημερεύει η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας. Αν είναι δυνατόν σε περίοδο έξαρσης της γρίπης και των ιώσεων με βαριά περιστατικά και θανάτους να συμβαίνει αυτό το γεγονός. Χρόνια φωνάζουμε για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, για την έλλειψη υλικών που οδηγούν στην αναβολή χειρουργείων και σε μεγάλες λίστες αναμονής.

Χορτάσαμε υποσχέσεις και δεσμεύσεις ότι θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα του νοσοκομείου. Τα προβλήματα όμως όχι μόνο παραμένουν, αλλά οξύνονται και διογκώνονται και λειτουργεί σε οριακό σημείο χάρη στις υπερπροσπάθειες και το φιλότιμο του αποδεκατισμένου προσωπικού.

Πρέπει να καταλάβουν ότι η Υγεία είναι το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό και ότι η πολιτεία θα πρέπει να μεριμνεί για να παρέχει στους πολίτες τις αναγκαίες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά μας είναι ο σημαντικότερος πλούτος της χώρας μας και θα πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να τα προστατεύσουμε και ειδικά σε θέματα υγείας.

Ζητάμε από τον Διοικητή του νοσοκομείου και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ να γίνουν άμεσα όλες εκείνες οι ενέργειες για να μην μείνει ούτε για μια ημέρα χωρίς εφημερία η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ανακοίνωση γυναικείων συλλόγων

Ανακοίνωση εξέδωσαν για το θέμα, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ (ΜΕΛΗ ΟΓΕ)

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Τόσο Πανελλαδικά όσο και στο νομό μας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία των χωριών μας υποβαθμίζονται σε οριακό σημείο λειτουργίας, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου υγειονομικού προσωπικού που τα στελεχώνει. Τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ είναι υποστελεχωμένα χωρίς ιατρικές ειδικότητες και κατάλληλο μηχανομογικό εξοπλισμό.

Το νοσοκομείο συνεχώς υποβαθμίζεται με κλινικές όπως ή γυναικολογική-μαιευτική που λειτουργεί οριακά.

Και τώρα- αν και η γρίπη και οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση- είναι εξαιρετικά αμφίβολή μετά τις 15 Φεβρουαρίου η συνέχιση των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Κι αυτό γιατί από τους τρεις γιατρούς που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα τις ανάγκες της κλινικής είχαμε μείωση κατά έναν, καθώς η μία μόνιμη γιατρός και διευθύντρια της κλινικής βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Έτσι έχει απομείνει ο επικουρικός γιατρός και ο γιατρός που έρχεται από το ΠΕΔΥ για την κάλυψη των εφημεριών.Φυσικά με δύο γιατρούς δεν μπορεί να εφημερεύσει η κλινική

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο!

Παίζουν με την υγεία των παιδιών μας!!!

Πεποίθηση μας είναι ότι μόνο με δυναμικούς κοινούς αγώνες όλων εμάς που θιγόμαστε άμεσα από αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις στα οξυμένα αυτά προβλήματα.

Θεωρούμε ότι η ένταση και η διεύρυνση των προσπαθειών που ξεκινήσαμε φορείς του νομού συνέβαλε στην οριακή κάλυψη κάποιων κενών στο νοσοκομείο.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και άμεσα θα πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να πετύχουμε τόσο την ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων που όλοι μας βιώνουμε όσο και στη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε να όφελος των λαϊκών συμφερόντων στον τομέα της Υγείας Πρόνοιας και όχι μόνο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Πρόσληψη ΤΩΡΑ μόνιμων παιδιάτρων.

Καμία απόλυση επικουρικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Εκτιμούμε πως οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.

εφημερίδα Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης