Κλιμάκια της Κομματικής Οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές του νομού Τρικάλων και συζήτησαν με τους κατοίκους.
Από τις περιοδείες και τις συζητήσεις ήταν κοινή διαπίστωση ότι με το έμπα του φθινοπώρου οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρηματίες είδαν την καταστροφή των κόπων τους από την εγκληματική πολιτική απουσίας αναγκαίων έργων προστασίας από φυσικά και καιρικά φαινόμενα.
Το ΚΚΕ ως άμεση παρέμβαση γι’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλές περιοχές και κάτοικοι του νομού μας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή , η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 10 πμ, στην ολομέλεια της Βουλής
Αναλυτικά   το κείμενο της ερώτησης:
« Θέμα: Για τις πρωτοφανείς καταστροφές στο Νομό Τρικάλων λόγω έντονης βροχόπτωσης.
Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το τελευταίο διάστημα το Νομό Τρικάλων και ιδιαίτερα οι πολύ έντονες στις 9 και 10 Σεπτέμβρη προκάλεσαν πρωτοφανείς καταστροφές σε πολλές περιοχές του νομού. Τόσο στην περιοχή Καλαμπάκας (Αμπέλια, Διάβα, Κλεινοβός, Γλυκομηλιά, Μεγάλη Κερασιά) όσο και στις παραπήνειες περιοχές (Βαλομάνδρι, Φωτάδα, Παραπόταμος), καθώς επίσης και σε άλλα χωριά του νομού (Ρίζωμα, Πλάτανος, Γενέσι και αλλού).
Σπίτια πλημμύρισαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν, ποιμνιοστάσια καταστράφηκαν μαζί και ζώα που πνίγηκαν, ενώ μεγάλες ζημιές έγιναν στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές.
Οι μεγάλες καταστροφές δεν μπορούν να αποδοθούν στην πρωτοφανή, πράγματι βροχόπτωση. Οι καταστροφές δεν ήταν αναπόφευκτες. Η έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, όπως και η έλλειψη καθαρισμού των ρεμάτων, των καναλιών και των ποταμών είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν στην καταστροφή. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται πλημμύρες ειδικά στις παραπήνειες περιοχές.
Αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία.
Την ίδια ώρα, ακολουθείται πολιτική φορολεηλασίας για τα λαϊκά στρώματα, αναγκάζεται ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει, για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα έργα, με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και όχι αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
•    Να γίνει άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών.
•    Να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση για τις τρέχουσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων, να απαλλαγούν από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και τις άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις προς το Κράτος.
•    Να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης όλων των υποδομών που υπέστησαν καταστροφές στην περιοχή και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα απαραίτητα και αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.»