"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Κλιμάκιο του Σύριζα στην Πιαλεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων με επικεφαλής τους κυβερνητικούς βουλευτές, κα Παναγιώτα Δριτσέλη & κ. Σάκη Παπαδόπουλο, καθώς & στελέχη αυτού, μετέβη σήμερα το απόγευμα στην πληγείσα, από τις κατολισθήσεις, περιοχή της Πιαλείας στη θέση “Αλπίνα”, για μια ιδίοις όμασι εκτίμηση της έως τώρα κατάστασης.

Εκεί τους υποδέχτηκε  ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος διεξοδικά εξήγησε το πώς έχει μέχρι στιγμής η κατάσταση, ποιες κινήσεις έγιναν από πλευράς Δήμου & ποιες άλλες ακόμη επρόκειτο να γίνουν από τούδε & στο εξής.

Arxiki

Για το ευρείας κλίμακας κατολισθητικό φαινόμενο της Πιαλείας, από την πλευρά τους οι δύο βουλευτές,  δήλωσαν πως θα μεταφέρουν την εικόνα της κατάστασης σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, με τις πρώτες κινήσεις να επικεντρώνονται στην καταβολή μισθώματος από πλευράς Πολιτείας, για την διαμονή των πληγέντων κατοίκων σε κατοικίες, εφόσον αυτές υπάρχουν στο χωριό ή κάπου αλλού, ταυτόχρονα η άμεση αξιοποίηση των προβλεπόμενων για τέτοιες περιπτώσεις βοηθημάτων, καθώς & η αποκατάσταση επικοινωνίας των κατοίκων με κτηνοτροφικές μονάδες, που διαθέτουν στην κατολισθήσα περιοχή.

Όλα αυτά εν αναμονή στην περιοχή & του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος αναμένεται στην περιοχή, στον οποίο οι βουλευτές θα μεταβιβάσουν τα στοιχεία που εδόθησαν από την δημοτική Αρχή & τους κατοίκους, στοχεύοντας αρχικά στο τι χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, ώστε οι πληγέντες να κατορθώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, να μπουν σε κανονικούς καθημερινούς ρυθμούς, ενώ μακροπρόθεσμα θα εξετασθεί & το θέμα αποκατάστασης της οικίας τους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε τις κινήσεις που έγιναν & θα γίνουν αρχικά από πλευράς δημ. Αρχής, οι οποίες στοιχειοθετούνται σε τρία στάδια, με πρώτο το εφάπαξ βοήθημα των 1.000€ που θα δοθεί στις εννέα πληγείσες οικογένειες, με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Σ. της περασμένης Τρίτης(27/2/2018).

Δεύτερον & εν αναμονή της υπογραφής από πλευράς του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, της Κήρυξης του Δ. Πύλης σε “Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης”, τότε δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής των πληγέντων στο “Πρόγραμμα Στέγασης-Μετεγκατάστασης”, με την καταβολή προβλεπόμενων επιδομάτων.

Και τρίτον, αίτημα προς το Τ.Α.Σ. Κοζάνης(Τμήμα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων), στο οποίο υπάγεται ο Ν. Τρικάλων, το οποίο θα προβεί στην καταγραφή των ζημιών, εκτιμώντας ποιες από τις οικίες που επλήγησαν είναι προς κατεδάφιση & ποιες επιδέχονται επιδιόρθωση, χωρίς διατρέχον κίνδυνο, για την καταβολή των ανάλογων αποζημιώσεων που προβλέπονται από το Νόμο.

Τα πορίσματα της έκθεσης της παραπάνω Υπηρεσίας, θα αποσταλούν στο Υπ. Εσωτερικών & για να τεθεί σε ισχύ η καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης, που κριθεί ότι πρέπει να καταβληθεί, θα πρέπει να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση των τεσσάρων Υπουργείων:Εσωτερικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Οικονομικών, Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων, όπως προβλέπεται από το Νόμο σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης