"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

ΚΝΕ Τρικάλων: Συνεχίζουμε στα μονοπάτια του ΕΛΑΣ, των αλύγιστων , γιατί η ιστορία μας διδάσκει, μας εμπνέει σήμερα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

aris Beloyxiotis

Στις 16 Ιούνη του ’45, ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας), πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ έφυγε από τη ζωή. Όμως 70 χρόνια μετά ο Άρης Βελουχιώτης παραμένει ταυτισμένος στην λαϊκή συνείδηση με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τον μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην γερμανική κατοχή και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
Ο Άρης Βελουχιώτης δεν ήταν μια ιστορική μορφή που απλώς “έτυχε” να έχει μεγάλες οργανωτικές και στρατιωτικές δεξιότητες και επωμίστηκε έτσι τον ρόλο του σαν καπετάνιος του ΕΛΑΣ – ήταν πάνω απ’ όλα γέννημα-θρέμμα του ίδιου του λαού και του ΚΚΕ. Τέτοιες ιστορικές μορφές δημιουργήθηκαν από τον ίδιο τον λαό επειδή ο λαός ύψωσε ανάστημα και πάλεψε μέσα από τις συγκεκριμένες συλλογικές δομές του, του ΕΑΜ και του ΚΚΕ.
Σήμερα γίνεται πολύς λόγος για την προσωπικότητα του Άρη, ιδιαίτερα από δυνάμεις της “αριστεράς” σε μια προσπάθεια αποκοπής του από το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής, από το ΕΑΜ και το ΚΚΕ, ενώ αυτοί οι ίδιοι υμνούν τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, είναι σύμμαχοι σε όλα όσα πολεμούσε ο Άρης Βελουχιώτης.
aris beloyxiotis
Ταυτόχρονα οι πολιτικοί απόγονοι των χιτών και των ταγματασφαλιτών, που τότε µε μίσος αποκεφάλιζαν το πτώµα του, είναι σήµερα οι πιο στυγνοί υπερασπιστές του μεγάλου κεφαλαίου, έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους µε την ανοιχτή τρομοκρατία και το “βούρδουλα” απέναντι στο ΚΚΕ και στο λαϊκό κίνημα.
Στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμούν τους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Σε αυτό το πλαίσιο, και σε προσπάθεια αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προγραμματίζουν μια σειρά από εκδηλώσεις για αυτήν την εβδομάδα.
Συγκεκριμένα:
> Την Παρασκευή 19 Ιούνη, στις 8:30 μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στον Άρη Βελουχιώτη και τοποθέτηση πλάκας στους φανοστάτες, στο σημείο όπου κρέμασαν τα κεφάλια των συντρόφων μας.
koytsoympas
Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των 5 εκτελεσθέντων ΕΠΟΝιτών. Αμέσως μετά, στις 9:30 μμ ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση – συνεστίαση της Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ στο κέντρο «Θράκα» στα Μεγάλα Καλύβια
>Την Κυριακή 21 Ιούνη, στις 10:30 το πρωί, οι Οργανώσεις μαθητών και υπαίθρου της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εκδρομή – ιστορικό περίπατο στην περιοχή της Οξύνιας (Μερίτσα), όπου στις 11 Φεβρουαρίου του 1943 δόθηκε η πρώτη μάχη αντάρτικων ομάδων ενάντια στους Ιταλούς φασίστες.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει:
-Συζήτηση με θέμα “Την γνώμη σου έπραξες, στους ανθρώπους χαρίστηκες, πέρα από το μέτρο”
-Μουσική και φαγητό

«Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές»
Ναζίμ Χικμέτ

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης