"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Κοινό μέτωπο Τρικάλων – Καρδίτσας για περισσότερα δρομολόγια του ΟΣΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο τα κοινά αιτήματα των Δημάρχων Τρικκαίων και Καρδίτσας, αναφορικά με τον ΟΣΕ. Σε χθεσινή συνάντηση των δύο αιρετών με τον Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο ομόλογός του της Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, συμφώνησαν σε σειρά ενεργειών.
Σε πρώτη φάση, θα συνταχθούν και θα αποσταλούν επιστολές στους αρμόδιους υπουργούς και στελέχη, με τα εξής αιτήματα:
1. Αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στη δυτική Θεσσαλία
2. Λειτουργία γραμμής με απ’ ευθείας σύνδεση Καλαμπάκας-Βόλου. Τα οφέλη από μια τέτοια δρομολόγηση γραμμής είναι σημαντικά, τόσο για τους τοπικούς
επιβάτες όσο και για τους τουρίστες. Για τους πρώτους, διευκολύνεται η μετακίνησή τους στον συγκεκριμένο άξονα. Για τους δεύτερους, αποκτά ταχύτητα και πρόσβαση η μετάβασή τους από τον έναν τουριστικό προορισμό στον άλλον.
Ένα τρίτο επίπεδο συμφωνίας, αφορούσε στην ανάγκη προώθησης της ηλεκτροκίνησης. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μονόδρομο για τη συνέχιση του σιδηροδρόμου σε όλη τη Θεσσαλία. Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη αναλάβει και προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εξάλλου, μόλις πριν από δέκα ημέρες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων της 23ης Σεπτεμβρίου 201, εγκρίθηκε η αριθ. 91/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου με θέμα «Εισήγηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Ηλεκτροκίνηση σιδηροδρομικής γραμμής: Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα» της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης