"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Κορονοϊός: Σκέψεις για επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους βρίσκεται ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει, τους εμβολιασμούς να πέφτουν κατακόρυφα και το σύστημα υγείας να δέχεται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση, η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και επαναφορά της καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έχει καταργηθεί επισήμως από τις 23 Ιουνίου, με ανακοίνωση της κυβέρνησης, ωστόσο οι περαιτέρω συστάσεις για την κατά περίπτωση χρήση της, είχαν δημιουργήσει σύγχυση στους πολίτες.

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τις τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να επιτρέπονται η λειτουργία καταστημάτων εστίασης σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και ακόμη και να μπαίνουν οι πολίτες σε εμπορικά καταστήματα μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παράλληλα, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός έλεγχος με δύο PCR ή rapid test την εβδομάδα, που έχει ήδη ανακοινωθεί για τους εκπαιδευτικούς, και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα έχουν ένα ακόμη κίνητρο για να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι πολίτες, καθώς διαφορετικά θα επιβαρύνονται με το κόστος των δύο τεστ.

Πηγή: ΑΝΤ1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης