"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του νοσοκομείου Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ιατρών Νοσηλευτριών και Κέντρων Υγείας ν. Καρδίτσας

Η Ένωση Ιατρών – Νοσηλευτριών και Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, ότι το Γενικό Νοσοκομείο, λειτουργεί 365 ημέρες σε καθεστώς Γενικής Εφημερίας.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «το Νοσοκοµείο οφείλει την λειτουργία του στις υπεράνθρωπες και φιλότιµες προσπάθειες του Ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση παρακάτω:

Η ανακοίνωση
Με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νομού μας, για την οριακή και ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης.
Η μειωμένη χρηματοδότηση από την Πολιτεία κατά 70% την τελευταία πενταετία, ή έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, τα κενά στις εφημερίες πολλών ειδικοτήτων καθιστούν την κατάσταση πολύ δύσκολη. Αποτέλεσμα αυτών, είναι η απαξίωση του Νοσοκομείου και η αναγκαστική υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Το Νοσοκομείο οφείλει την λειτουργία του στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του Ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.
Το Νοσοκομείο λειτουργεί 365 ημέρες σε καθεστώς ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ. Για διάφορους λόγους (αναρρωτικές άδειες) η ενιαία πλέον ΠAΘOΛOΓlKH ΚΛΙΝΙΚΗ των 58 κλινών, υποχρεούται να εφημερεύει με (7) επτά ΜΟΝΟ γιατρούς ειδικευμένους καλύπτοντας ταυτόχρονα και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Καθίσταται αυτονόητο ότι είναι αδύνατο να καλυφθούν οι εφημερίες χωρίς βοήθεια και άλλων γιατρών. Δεν συζητάμε φυσικά για χρόνο εκπαίδευσης των ειδικευομένων γιατρών, κάτω από καθεστώς πλήρους εξουθένωσής.
Εννοείται ότι ΔΕΝ συζητάμε ούτε υποθετικά, λύση στην προοπτική μερικής αναστολής της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής. Εάν αυτό επιθυμούν η επιδιώκουν με την πρακτική της μη λύσης του προβλήματος, η 5Η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση από το λαό της Καρδίτσας.
Η αρνητική στάση του Υπουργείου Υγείας για παραμονή ΟΛΩΝ των επικουρικών γιατρών, δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα στο Νοσοκομείο μας, γιατί στο τέλος του 2016 λήγει η θητεία της Νευρολόγου, του Γαστρεντερολόγου και ενός Χειρουργού.
Η Γυναικολογική- Μαιευτική κλινική λειτουργεί πλέον με ΜΟΝΟ ΜΙΑ ειδικευμένη γιατρό.
Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ κυριαρχεί και σε άλλες κλινικές και τμήματα του ΓΝΚ που λειτουργούν ακόμα χάρη στη φιλοτιμία των γιατρών. Ως πότε όμως;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Άμεση μετακίνηση για κάλυψη εφημεριών τουλάχιστον (2) ΔΥΟ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ από την 5η ΥΠΕ η εναλλακτικά Γενικών Γιατρών για εφημερίες στο ΤΕΠ.
– Να παραμείνουν ΟΛΟΙ οι επικουρικοί γιατροί του ΓΝΚ στις θέσεις τους με ανανέωση διετούς θητείας και ταυτόχρονα με προκήρυξη μόνιμης θέσης.
– Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων με επίσπευση των διαδικασιών.
– Άμεσα ριζικά μέτρα για την ανάστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης , με εξασΦάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών (εξετάσεις η άλλου είδους).
– Άμεση χρηματοδότηση για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ:
Τον Διοικητή, το Δ.Σ. του ΓΝΚ και την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να ενεργήσουν δυναμικά και αποτελεσματικά προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων.
Τους Βουλευτές του Νομού και ιδιαίτερα τους Κυβερνητικούς να πράξουν τα οφειλόμενα απέναντι στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπούν. Σε αντίθεση περίπτωση, η κατάρρευση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, θα έχει και την δική τους υπογραφή, πράξη η οποία θα παραμείνει στην συνείδηση των πολιτών.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον αγώνα μας ενάντια στην εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για άλλη μια φορά από όλους τους υπεύθυνους της πολιτικής ζωής του τόπου μας την ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση για οριστική λύση του προβλήματος.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΠΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης