"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Κριτήρια και διαδικασίες επιχορήγησης των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της ΕΠΣ Τρικάλων.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Vouleytes
Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κατέθεσαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα κριτήρια και τις διαδικασίες επιχορήγησης των ποδοσφαιρικών σωματείων της ΕΠΣ Τρικάλων. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στα ερασιτεχνικά σωματεία και στους ποδοσφαιριστές τους. Τονίζουν ότι είναι απαραίτητο το προϋπολογιζόμενο ποσό κρατικής χρηματοδότησης να κατανεμηθεί σε όλα τα σωματεία με διαφανείς διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν στο πλαίσιο αυτό τον αρμόδιο Υπουργό, ποιο είναι το ποσό που αναλογεί στην ΕΠΣ Τρικάλων για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της; Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων η ΕΠΣ Τρικάλων οφείλει να κατανείμει την σχετική επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού και με ποιούς τρόπους εποπτεύει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τις εν λόγω διαδικασίες;
mpala
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα : Κριτήρια και διαδικασίες επιχορήγησης των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων της ΕΠΣ Τρικάλων.

Στα πλαίσια του επίκαιρου κοινοβουλευτικού ελέγχου της Πέμπτης 2 Απριλίου 2014, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει εγκρίνει 540.000 ευρώ για τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας, χρήματα τα οποία θα εκταμιευθούν άμεσα για να αποδοθούν στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε επίσης ότι «επανασυστήθηκε (…) η Επιτροπή Ελέγχου, η οποία θα ελέγχει και τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ομοσπονδίες για τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν».
Σε ότι αφορά τον Νομό Τρικάλων, η ερασιτεχνική ποδοσφαιρική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα πλούσια εντούτοις, η υποχρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού των τελευταίων ετών έχει δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στα ερασιτεχνικά σωματεία και στους ποδοσφαιριστές τους. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει επίσης και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Τρικάλων η οποία είναι υπεύθυνη για 83 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, ενώ διοργανώνει 4 πρωταθλήματα, ένα παιδικό πρωτάθλημα και ένα κύπελλο ερασιτεχνών.

Επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό αποτελεί σημαντικό αθλητικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό θεσμό για τους πολίτες του Νομού Τρικάλων.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
– Ποιο είναι το ποσό που αναλογεί στην ΕΠΣ Τρικάλων για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της;
– Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων η ΕΠΣ Τρικάλων οφείλει να κατανείμει την σχετική επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού;
– Με ποιούς τρόπους εποπτεύει η ΓΓΑ τις εν λόγω διαδικασίες;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Δριτσέλη Παναγιώτα
Παπαδόπουλος Σάκης
Σιμορέλης Χρήστος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης