"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Κυρίτσης προς Τσιάρα: Παραιτήσου, διασπάς τη ΔΗΜΑΡ – Τσιάρας: Παρεξήγηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σφοδρή δήλωση του βουλευτή Τρικάλων τη ΔΗΜΑΡ, Γιώργου Κυρίτση, εναντίον του μεταβατικού γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Παναγιώτη Τσιάρα. Ο δεύτερος, με δηλώσεις του σήμερα σε «Ράδιο Ζυγό» και «Ραδιοφωνική Λέσχη», κατηγορούσε τον βουλευτή ότι δεν εκπροσωπεί τα Τρίκαλα, ότι ενισχύθηκε από τον Φ. Κουβέλη αλλά «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του αχάριστου ευεργετηθέντος» και ότι θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, πριν επικρίνει τον πρόεδρο. Εδώ βρίσκεται και ένα από τα κλειδιά τη αντιπαράθεσης, καθώς ο κ. Κυρίτσης είχε θέσει, μαζί με άλλους τρεις βουλευτές, συγκεκριμένα ζητήματα για την πορεία της ΔΗΜΑΡ, με συγκεκριμένη λογική και προοπτική, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που προέκυψαν μετά τις ευρωεκλογές. Δηαδή, νέα πορεία… Ασπάστηκε, φυσικά, το αίτημα της ολότητας των βουλευτών του κόμματος, για παραίτηση του προέδρου.
Μετά από αυτά, και με δεδομένο ότι κι άλλες φορές ο κ. Τσιάρας είχε έμμεσα ή άμεσα είχε επικρίνει τον κ. Κυρίτση, ο βουλευτής, για πρώτη φορά με γλώσσα δυναμική, ζητά την παραίτησή του γραμματέα.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Διαπιστώνω με λύπη ότι άνθρωποι, που πολύ πρόσφατα πέρασαν την «πόρτα» της Δημοκρατικής Αριστεράς, έχουν πλήρη άγνοια του πολιτικού μας χώρου, της Αισθητικής του και των αξιών που τον διέπουν.

Η Δημοκρατική Αριστερά πήρε 7% στις εκλογές του 2012 στον νομό Τρικάλων και ήταν μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια. Όσοι δεν έχουν μάθει να σκέφτονται συλλογικά, αλλά και δεν έχουν σχέση με τον χώρο και τη σκέψη της Ανανεωτικής Αριστεράς, φαίνεται να φλερτάρουν επικίνδυνα με ακραίες τοποθετήσεις, απαξιώνοντας το θεσμικό ρόλο που τους εμπιστεύτηκαν, έστω και μεταβατικά.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων είναι δεδομένο ότι δεν αντιπροσωπεύει ούτε την δική μου σκέψη, αλλά ούτε και πολλών άλλων μελών στα Τρίκαλα. Τον καλώ να παραιτηθεί καθώς τα πεπραγμένα του δημιουργούν πρόβλημα στην ενότητα και στην ανασύσταση της Δημοκρατικής Αριστεράς.»

Είναι εμφανές ότι η επίθεση είναι ολομέτωπη, ότι περικλείει και περιλαμβάνει πλήθος ζητημάτων (και όχι μόνο το πολιτικό) θέτοντας ευθέως το θέμα διασπαστικών κινήσεων, όπως αναφέρει ο βουλευτής.
Φυσικά, τα θέματα των αξιών και της αισθητικής είναι σημαντικά για τον κ. Κυρίτση, όπως επανειλημμένως έχει αποδείξει, ενώ είναι μεγάλης σημασίας και το «καρφί» για όσους «πολύ πρόσφατα πέρασαν την “πόρτα” της Δημοκρατικής Αριστεράς», δηλαδή για τον κ. Τσιάρα.

Κάθε πρόταση του βουλευτή, είναι σημαντική και σημαδιακή. Απομένει να φανεί, τι θα κάνει η Νομαρχιακή, που έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να εκλέξει νέο γραμματέα, αφού ο κ. Τσιάρας ήταν μεταβατικός, μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Επίσης, τι θα κάνουν τα μέλη του κόμματος στον νομό Τρικάλων.
Αποιμένει να δούμε, εάν και πώς θα απαντήσει ο γραμματέας.

(upd)
Με δήλωσή του πριν λίγα λεπτά ο γραμματέας της ΝΕ της ΔΗΜΑΡ, Παναγιώτης Τσιάρας, επισημαίνει:
Η πρότασή μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι συμφωνώ με την άποψη του δημοσιογράφου, ότι ο πολίτης επιθυμεί στο πλευρό του τους βουλευτές, σε καμιά περίπτωση δεν αφορούσε στοχευμένα το πρόσωπο του βουλευτή Τρικάλων κ. Κυρίτση.
Αναφερόταν στις συζητήσεις που ακούμε και εμείς από τους πολίτες, που σε περίοδο κρίσης θέλουν όλους τους βουλευτές στο πλευρό τους.
Επίσης, όσον αφορά την αυτοκριτική που αναφέρθηκα, αυτό είναι κάτι που, όπως είπα, πρέπει να κάνουμε όλα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και εμού περιλαμβανομένου.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και εγώ προσωπικά στηρίζει και εκτιμά το έργο του βουλευτή κ. Κυρίτση και με ενότητα προχωράμε.
Παναγιώτης Τσιάρας
Γραμματέας ΔΗΜΑΡ Τρικάλων.
Η δήλωση φαίνεται ότι αποδίδει σε κάπως σαν παρανόηση τα όσα ειπώθηκαν στον έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Είναι όμως έτσι; Ή υπήρχε μια κατάσταση που απλώς ξέσπασε σήμερα, κορυφωθείσα μετά από τρεις μήνες, με τη μάλλον αγανακτισμένη δήλωση Κυρίτση και τη μάλλον υποχωρητική δήλωση – απάντηση Τσιάρα; Χωρίς φωτιά δεν υπάρχει καπνός και είναι σίγουρο ότι υφίσταντο πολλά σημάδια που θα οδηγούσαν στο σημερινό.  Η ουσία είναι ότι ο βουλευτής επιμένει στη συλλογική προσπάθεια για το υψηλό ποσοστό του 2012 και φάνηκε ότι έθεσε τα όρια για μια κατάσταση που ψιθυριζόταν.  Πλέον, απομένει να φανεί, τι θα συμβεί στην εκλογή νέου γραμματέα.
Θανάσης Μιχαλάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης