"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Κωνσταντίνα Πάλλα: Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν νέοι άνθρωποι χωρίς όνειρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Κωνσταντίνα Πάλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Εκεί άρχισε τις μουσικές της σπουδές στην κλασική κιθάρα και στη θεωρία της μουσικής. Στα φοιτητικά της χρόνια, παράλληλα με τις σπουδές στη μουσική, ολοκλήρωσε τις σπουδές της, στην Έδεσσα, στο τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ παράλληλα αρχίζει και γράφει τα πρώτα της τραγούδια.
Κωνσταντίνα Πάλλα: Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν νέοι άνθρωποι χωρίς όνειρα
Από τα Τρίκαλα, στην Εδεσσα και μετά στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ζει, στη εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της πόλης και παράλληλα διδάσκει μουσική. Πλέον μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς ετοιμάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο κομμάτι του δίσκου με τίτλο «Αν δεν ήσουν εδώ» σε στίχους και μουσική της ίδιας (MINOS – EMI UNIVERSAL). Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή Σφίγγα, όπου θα παρουσιάσει τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου της μέσα σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. Μαζί της οι μουσικοί Γιάννης Δίσκος στα πνευστά, Δημήτρης Λιόλιος στο μπουζούκι και Τάκης Βασιλείου στα κρουστά.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο vima.gr μιλά για τα πρώτα της βήματα στη μουσική, τα μελλοντικά της σχέδια και φυσικά τι θα παρουσιάσει την Πέμπτη στη «Σφίγγα».
 
Ποια ήταν η αιτία και η αφορμή να ασχοληθείτε με τη μουσική;
 
«Με θυμάμαι πάντα να τραγουδάω και να παίζω κιθάρα. Η μουσική ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Μεγαλώνω και ωριμάζω μαζί της. Είχα μία τάση να εκφράζομαι με τη μουσική από παιδί. Θα έλεγα πως είναι για μένα μια έμφυτη ανάγκη περισσότερο, δε χρειάζεται αιτία και αφορμή, απλά υπάρχω μαζί της.»
 
Στην Ελλάδα της κρίσης πόσο εύκολο είναι για έναν νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με το όνειρό του;
 
«Δυστυχώς στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν νέοι άνθρωποι χωρίς όνειρα. Είναι τόσο δύσκολο που κάποιοι δεν ονειρεύονται πια. Οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλες για όλους μας. Χρειάζεται πολύ υπομονή και επιμονή για να μπορέσεις να αγγίξεις το όνειρο. Ο δρόμος αυτός απαιτεί πολλές θυσίες και σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να βρούμε ξανά την πίστη στον εαυτό μας και να κάνουμε όνειρα. Η σκέψη ότι το μέλλον είναι στο χέρι μας με κάνει να ελπίζω και να νιώθω την ευθύνη της αλλαγής που επιζητώ. «Να κοιτάς εκεί που θες να πας…», αυτός είναι ο δρόμος. Εύχομαι σύντομα όλα να αλλάξουν προς το καλύτερο.»
 
Τι είναι αυτό που σας εμπνέει;
 
«Με εμπνέει η αλήθεια. Η αλήθεια στις πράξεις, στα λόγια, στα συναισθήματα. Η αλήθεια στη ζωή. Οτιδήποτε μπορεί να αγγίξει την ψυχή μου νιώθω την ανάγκη να το ντύσω με λόγια και μουσική. »
 Φωτογραφία της Kwnstantina Palla.
Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
«Μεγάλωσα ακούγοντας Τσιτσάνη, Καλδάρα, Λοϊζο , Χατζιδάκι και Θεοδωράκη. Αυτοί ήταν οι πρώτοι δίσκοι στο σπίτι μας στα Τρίκαλα και ίσως εκεί οφείλεται η αγάπη μου στο λαϊκό τραγούδι. Αργότερα , παράλληλα με τις σπουδές μου στη μουσική, ήρθα σε επαφή με την κλασική μουσική η οποία άνοιξε διάπλατα τους ορίζοντες μου και ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο. Από εκεί και πέρα αρχίζει ένα ατελείωτο ταξίδι τόσο στην παγκόσμια μουσική αλλά και στην αστείρευτη παραδοσιακή μουσική της χώρας μας.»
 
Πόσο μάρκετινγκ ή όχι περιλαμβάνει η μουσική;
 
«Η μουσική σαν επάγγελμα περιλαμβάνει πολύ Μάρκετινγκ! Ειδικά στις μέρες μας που το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι υψηλό και παγκόσμιο. Όταν γράφω ένα τραγούδι , είναι μια διαδικασία απόλυτα προσωπική χωρίς δεύτερες σκέψεις. Όταν όμως θέλω να επικοινωνήσω την τέχνη μου στον κόσμο, εκεί το μάρκετινγκ είναι απαραίτητο. Οι σπουδές μου σίγουρα μου δίνουν πολλές γνώσεις σε αυτό το θέμα, είναι όμως πολύ δύσκολο να συνδυάσεις πετυχημένα και τη μουσική και το Μάρκετινγκ. Δεν γίνεται να κάνεις δύο δουλειές ταυτόχρονα και σωστά. Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για κάθε ανάγκη και είναι πολύ τυχερή που οι συνεργάτες μου πιστεύουν στο όνειρό μου.»
 
Τι παρουσιάσετε στο πρόγραμμά σας;
 
«Στο πρόγραμμά μας, στις 30 Νοεμβρίου στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα θα παρουσιάσουμε τα κομμάτια του επερχόμενου δίσκου μέσα σε ένα πρόγραμμα με πολύ αγαπημένα τραγούδια. Επί σκηνής μαζί μου θα βρίσκονται τρείς κορυφαίοι μουσικοί : ο Γιάννης Δίσκος στα πνευστά, ο Δημήτρης Λιόλιος στο μπουζούκι και ο Τάκης Βασιλείου στα κρουστά.»  
 
Τα επόμενά σας σχέδια;
 
«Το επόμενο βήμα είναι να ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα με τα τραγούδια μου, θα ακολουθήσουν δηλαδή πολλές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη. Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι όπως και για τη δημιουργία των επόμενων τραγουδιών.»
 
 Μιλήστε μας για τον δίσκο σας που είναι καθοδόν από  όσο γνωρίζω
 
«Ο δίσκος θα αποτελείται από εννέα τραγούδια τα οποία έγραψα και ερμηνεύω η ίδια και θα κυκλοφορήσει από την Minos-EMI Universal. Πρόκειται για έναν δίσκο στον οποίο είναι εμφανείς όλες οι μουσικές μου επιρροές, υπάρχουν τραγούδια με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, τραγούδια λαϊκά αλλά και τραγούδια πιο ευρωπαϊκά, όλα όμως έχουν κοινό παρονομαστή τον δικό μου τρόπο ερμηνείας και ε σημερινό ήχο.»
 
Σας λείπει η ιδιαίτερή σας πατρίδα;
 
«Μου λείπουν πολύ οι γονείς μου, οι συγγενείς και οι φίλοι. Μου λείπει η γειτονιά που μεγάλωσα, οι πιο ήρεμοι και αργοί ρυθμοί μιας λίγο μικρότερης πόλης και οι βόλτες με το ποδήλατο, χαρακτηριστικό της πόλης των Τρικάλων. Προσπαθώ να πηγαίνω συχνά αλλά είναι αρκετά δύσκολο και ένα τηλεφώνημα δεν είναι αρκετό για να καλύψει την
απόσταση. Η αγάπη των δικών μου ανθρώπων , όμως, είναι μέσα μου και μου δίνει δύναμη σε κάθε βήμα μου.»
 
Τι θα θέλατε να πάρουν μαζί τους φεύγοντας οι θεατές της συναυλίας;
 
«Θα ήθελα να αφήσουν τα βάρη τους και να φύγουν με χαμόγελο στο βλέμμα τους. Θα ήθελα να πάρουν από μας λίγη ευτυχία.»
 
Μουσική σκηνή Σφίγγα
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισόδου: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
tovima.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης