"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα το Επιμελητήριο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη Κυριακή 21 του μηνός, και ώρα 12:00 το Επιμελητήριο Τρικάλων θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία όλων των επιχειρηματικών φορέων και σωματείων.

Να σημειώσουμε, σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου, πως το Επιμελητήριο Τρικάλων ιδρύθηκε στις 3 Ιουνίου 1935. Στις πρώτες εκλογές που έγιναν στις 28 Ιουνίου 1936, για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, ψήφισαν 735 βιομήχανοι, έμποροι και επαγγελματίες από τα Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα και Μουζάκι.

Από το 1980 και μετά, σύμφωνα με τους Νόμους 1089/80, 1746/88 και 2081/92 που αφορούν την Επιμελητηριακή Νομοθεσία, συμμετέχουν -χωρίς δικαίωμα ψήφου – στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των επιμελητηρίων, οι εκάστοτε Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων της έδρας του κάθε Επιμελητηρίου.

Οι στόχοι

Το Επιμελητήριο Τρικάλων επιτυγχάνει τους στόχους του στρατηγικού σχεδιασμού του:

* Οργανώνοντας εμπορικές αποστολές στο εξωτερικό και συμμετέχοντας σε εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό φέρνει σε επαφή τους επιχειρηματίες με ξένες αγορές ενισχύοντας την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων.

* Μελετώντας και αξιοποιώντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και βελτιώνοντας τις υποδομές του Νομού Τρικάλων (δημιουργία βιομηχανικών ζωνών, διάνοιξη νέων δρόμων, κατασκευή αεροδρομίων, κ.τ.λ.)

* Οργανώνοντας σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας τους επιχειρηματίες, στοχεύοντας στην καλύτερη προσαρμογή στο ταχύτατα εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

* Παρακολουθώντας και αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, διευρύνει το επιχειρηματικό περιβάλλον των μελών από τοπικό σε παγκόσμιο επίπεδο, αναπτύσσοντας τους επιχειρηματικούς ορίζοντες όλων των επιχειρηματιών του Νομού Τρικάλων.

* Ενημερώνοντας για Επιδοτούμενα Προγράμματα, επιλύοντας εμπορικές διαφορές, ασκώντας γενικότερα κάθε άλλη αρμοδιότητα που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των σκοπών τους και στην οικονομική ανάπτυξη κ.ά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης