"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Κύριε Ελέησον ….. Ιωαννίνων εναντίον πρ. Τρίκκης Αλεξίου με ύφος… Σοϊμπλε!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία επιστολή που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στην πορεία και την προσφορά του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου έστειλε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr, o μόλις τρία χρόνια Μητροπολίτης Ιωαννίνων με σκληρό ύφος αντιμετωπίζει τον Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης Αλέξιο -έναν μητροπολίτη με 41 χρόνια αρχιερατικής προσφοράς- σαν “σχολιαρόπαιδο”.

Γιατί τον “μαλώνει”; Επειδή δεν πήρε την άδειά του (!) ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων για να επισκεφθεί τη Μητρόπολη Σταγών!

Ο κ. Μάξιμος απέστειλε επιστολή με αφορμή την επίσκεψη του πρ. Τρίκκης Αλεξίου στην Ι.Μ. Ρουσάνου Μετεώρων, τονίζοντας ότι δεν έπραξε το αυτονόητο να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον ίδιο ως Τοποτηρητή.

Με σκληρή γλώσσα που προκαλεί εντύπωση και είναι σαν να δείχνει πως δεν έχει την παραμικρή γνώση για την προσφορά του Σεβασμιωτάτου στην Εκκλησία της Ελλάδος, ο κ. Μάξιμος εξαντλεί όλη την… γερμανική του αυστηρότητα και κάνει λόγο για “αηθή και αντιεκκλησιαστική ενέργεια, αλλά και παρέμβαση σε μια περίοδο που δεν ενδείκνυνται.”

Ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ως Τοποτηρητής της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων εκφράζει την αποστροφή του και την θλίψη του για την “κακοήθεια αυτή” όπως τη χαρακτηρίζει και θεωρεί τα πρόσωπα που συνόδευαν τον πρ. Τρίκκης ανεπιθύμητα!

Όπως εξηγούσαν στη Romfea.gr άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τα εκκλησιαστικά πράγματα, σύμφωνα με τους πνευματικούς νόμους, Μητροπολίτης της συγκεκριμένης Επαρχίας παραμένει ακόμη ο πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, αφού ακόμα είναι εν ζωή!

Αλγεινή εντύπωση κάνει σε όλους τους Αρχιερείς ο τρόπος που απευθύνεται σε έναν Ιεράρχη σύμβολο, έναν Ιεράρχη με ήθος και ταπείνωση, έναν Ιεράρχη μεγάλης πνευματικής ακτινοβολίας με ύφος έντονο που δεν ταιριάζει στα εκκλησιαστικά ήθη ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που διανύουμε.

Τέλος να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν περιορίστηκε στην επιστολή “γερμανικού ύφους” αλλά ζητώντας σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Μητροπολίτης πρώην Τρίκκης Αλέξιος, άδεια από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων για να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Σεραφείμ αυτός του αρνήθηκε…

epistoli1

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κι ο Άγιος θέλει φοβερα!

    Ο λύκος κι αν εγερασε….Έτσι φαίνεται ισχύει και για τον πρώην Τρικκης και Σταγων Αλέξιο.
    Δεν πρόλαβε να σαραντησει ο Σεραφείμ άρχισε τις Ιερές βολτες στα απατητα λημερια του κεκοιμημενου.
    Τί να πούμε;
    Σηκωνουμε τα χέρια ψηλά και προσευχομαστε!
    Είναι ενέργειες αυτές ενός Γέροντα που θα έπρεπε να τον σεβομαστε και να τον τιμουμε;
    Ο Θεός ξέρει!
    Οι άνθρωποι απορουν και εξιστανται!

  2. Τι μας λες μωρέ κυρ Τανάση… Ένας γέροντας 86 χρονών και πρώην μητροπολίτης των Μετεώρων, πήγε δίχως άδεια σε ένα μοναστήρι, όπου πάει ο καθένας μας όποτε γουστάρει, φυσικά χωρίς άδεια;; …Ντροπή του.!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης