"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Κώστας Σκρέκας: «Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με υπερήμερες οφειλές εμφανίσθηκε ο Τρικαλινός υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας,
Ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απάντησε πως δεν ήταν θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει», καθώς υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας.
Η δήλωση του κ. Σκρέκα επιβεβαιώνει δημοσιεύματα των προηγουμένων ημερών, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει παράταση στις διατάξεις του νόμου 4224/2013, ο οποίος για το 2014 προστάτευε την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Άλλωστε μια παράταση του Ν. 4224/2013 θα εύρισκε αντίθετη και την τρόικα.
Σημειώνεται πως ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών που επιλέγει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών -περιλαμβάνει τους θεσμούς του «Συνεργάσιμου Δανειολήπτη» και των «Εύλογων Δαπανών Διαβίωσης»- προβλέπει πως τα νοικοκυριά μπορούν συναινώντας ή ακόμη και απορρίπτοντας τις λύσεις των τραπεζών να αποφεύγουν τους πλειστηριασμούς με την προϋπόθεση ότι οι δανειολήπτες θα ρυθμίζουν τα δάνειά τους.
Σχετικά με την προεδρική εκλογή, ο κ. Σκρέκας δήλωσε πολύ αισιόδοξος ότι «οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν τον τόπο σε περιπέτεια». «Η μάχη της κυβέρνησης για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να μειώσουμε τις τιμές και να μειώσουμε την ανεργία συνεχίζεται σκληρά» δήλωσε ο κ. Σκρέκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης