"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Κώστας Σκρέκας: Η πόλη των Τρικάλων υποψήφια σε μεγάλο εγχείρημα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Τρίκαλα και άλλες τέσσερις ελληνικές πόλεις  θέτουν υποψηφιότητα συμμετοχής στο μεγάλο εγχείρημα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο τον μετασχηματισμό 100 ευρωπαϊκών πόλεων προς την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030.

Σκρέκας: Θέλουμε η ΔΕΗ να γίνει πρωταθλητής

  Η επονομαζόμενη Mission Board “100 climate neutral cities by 2030” τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας «αποτελεί ένα ολιστικό σύστημα διακυβέρνησης, χρηματοδότησης, βιώσιμης ανάπτυξης και υποστήριξης των 100 ευρωπαϊκών πόλεων που θα επιλεγούν σύμφωνα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

  Ο Τρικαλινός υπουργός επισήμανε πως «η επιλογή των 100 πόλεων θα προκύψει μετά από απαιτητική αξιολόγηση και  άρτια προετοιμασία και αυτό είναι καθοριστικής σημασίας».

  Τέλος αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι  η υλοποίηση των δράσεων προβλέπει κάλυψη των αναγκών  επανασχεδιασμού και  αναζωογόνησης των αστικών περιοχών με αναμενόμενα αποτελέσματα τη βελτίωση: της ποιότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος, της ενεργειακής απόδοσης και της ποιότητας των κτιρίων, του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του υπαίθριου δημόσιου χώρου, τη μείωση παραγωγής ρύπων από τις καθημερινές μετακινήσεις, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων καθώς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αστικών περιοχών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένας νέος δρόμος ανοίγει για την έξυπνη Πόλη μας

    Με την πρωτοβουλία της ένταξης της πόλη μας στο Mission-Boart “100 climate neutral cities by 2030, o συμπολίτης μας Υπουργός Περιβάλλοντος κος Σκρέκας ανοίγει ένα νέο δρόμο για την πόλη μας.

    Το εν λόγω πλαίσιο της κλιματικής ουδετερότητας (climate neutral) συνιστά τη διαμόρφωση συνθηκών επί των λειτουργιών του αστικού ιστού της πόλης μας, ώστε αυτοί να έχουν μηδενική αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και κυρίως στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Από τα αντίστοιχα μεθοδολογικά σημειώματα και τις σχετικές οδηγίες, η εν λόγω εργασία πρόκειται να συμπεριλάβει την ανάπτυξη του συνόλου των Περιβαλλοντικών Λογαριασμών (Environmental Accounts ) στο επίπεδο του αστικού ιστού της πόλης μας.

    Να σημειωθεί ότι το όλο πλαίσιο του Mission-Boart “100 climate neutral cities by 2030 αποτελεί μέρος της European Green Deal Strategy –Europe climate neutral by 2050.

    Παναγιώτης Δημ. Βλάχος
    Οικονομολόγος- Περιβαλλοντολόγος
    Τέως Προϊστάμενος των Περιβαλλοντικών Λογαριασμών
    στην ΕΛΣΤΑΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης