"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Κώστας Σκρέκας: θα μπουν σε κάποια βουνά ανεμογεννήτριες, σε συνεννόηση πάντα με τις τοπικές κοινωνίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε κάποια βουνά μπορεί να μπουν ανεμογεννήτριες, σε συνεννόηση πάντα με τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6 ο τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας:

«Σε κάποια βουνά θα δούμε ανεμογεννήτριες. Εξαρτάται όμως ποια θα είναι τα βουνά, γι αυτό εκπονείται αυτή τη στιγμή το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο.

Να τονίσω ότι όλα τα έργα και επενδυτικές ενέργειες, θα πρέπει να γίνονται σε απόλυτη συνεργασία και αρμονία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Εγώ μιλάω με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, κατοίκους, προέδρους κοινοτήτων, και αντιλαμβάνομαι ότι κανένας δεν είναι απόλυτα αρνητικός.

Για παράδειγμα υπάρχουν κορυφές που δεν έχουν δέντρα, δε φαίνονται, έχουν αιολικό δυναμικό, και θα μπορούσαν να μπούνε εκεί οι ανεμογεννήτριες και να υπάρχουν και τα ανταποδοτικά οφέλη στις εκεί κοινωνίες.

Στο θέμα της Μεσοχώρας, έχουμε μπροστά μας μια σειρά από είκοσι δράσεις περίπου να γίνουνε. Απαιτείται μια τριετία περίπου μέχρι να πληρωθεί το φράγμα, να γεμίσει το φράγμα δηλαδή. Κάθε εβδομάδα έχουμε συνεδριάσεις και ενημερώνομαι για το πώς εξελίσσονται οι εργασίες. Είναι ένα έργο που έχει ήδη κατασκευαστεί, και όταν λειτουργήσει θα φέρει ανάπτυξη και στην περιοχή και στην εθνική οικονομία. Θα έχουμε και καθαρή ενέργεια, και μια πολύ όμορφη λίμνη να μπορέσει να αξιοποιηθεί σαν ένας επιπλέον τουριστικός πόλος στα βουνά της περιοχής μας, δε βλέπω πού μπορεί να υπάρχει κάποιο κακό σε σχέση με το φράγμα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης