"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Κ.Λεβέντης για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου: Μην λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έκκληση προς όλους τους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδας με στόχο την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου να μην λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, απευθύνει ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ξ Κώστας Λεβέντης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα διαχειρίζεται το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και θα χρηματοδοτεί μέσα από τα έσοδά του το χρέος, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το ασφαλιστικό σύστημα, μεταφέρεται η τύχη των περιφερειακών αεροδρομίων που παραμένουν υπο τον έλεγχο του κράτους.Η κυβέρνηση φαίνεται να εισπράττει επενδυτικό ενδιαφέρον για τους αερολιμένες της Χίου, της Πάρου και της Καλαμάτας.Άγνωστη παραμένει η τύχη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και μόνο η ενεργοποίηση των φορέων της Κεντρικής Ελλάδας μπορεί να το διασώσει από το οριστικό κλείσιμο.

Θυμίζουμε πως με δεδομένη την ανάγκη δημιουργίας Φορέα προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών και επισκεπτών δρομολογήθηκε η δεύτερη συνάντηση μεταξύ Επιμελητηρίων και Ενώσεων Ξενοδόχων της Κεντρικής Ελλάδας.  στη ευρύτερη περιοχή, καθώς και σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη άλλων επιχειρηματικών δράσεων».Θα πρέπει να αναφερθεί πως οι ενέργειες για την δημιουργία του ενιαίου φορέα διαχείρισης του αερολιμένα ξεκίνησε πριν απο τρια χρόνια μετά απο πρόταση του σημερινού αντιπροέδρου της Π.Ο.Ξ κ Λεβέντη. Σύμφωνα με τον κ Λεβέντη το ποσό που ανακοινώθηκε οτι θα διατεθεί για την στήριξη της όλης προσπάθεια αγγίζει τα 600.000 Ευρώ.

Η αξιοποίηση του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που έθεσε υπόψη του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρ. Σπίρτζη, η νέα Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι, πλέον, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν επίγνωση της επιτακτικής ανάγκης του περεταίρω εκσυγχρονισμού του αερολιμένα, ενώ επισημάνθηκε η πρόθεση του Υπουργείου για την άμεση αναβάθμισή του.Η κ. Χρυσοβελώνη αρκέστηκε να δηλώσει ότι η αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου ως εφαλτηρίου για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση όχι μόνο της πόλης του Βόλου αλλά της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα, αποτελεί για την ηγεσία του Υπουργείου άμεση προτεραιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης