"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Κ. Σκρέκας : Επιτάχυνση της ανάπτυξης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κ. ΣΚΡΕΚΑΣ: Αγαπητέ Υπουργέ, φίλε Νίκο, συνάδελφε Υπουργέ Μάκη Γιακουμάτο, κύριοι Γενικοί, φίλες και φίλοι, κατ’ αρχήν θα ήθελα κι εγώ να πω με τη σειρά μου ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ σήμερα μαζί σας, στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

                    Παραλαβή από έναν πολιτικό, από έναν εξαιρετικό άνθρωπο, ο οποίος δίδαξε ότι με σκληρή και πολλή δουλειά μπορείς να πετύχεις πάρα πολλά πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα: Το Νίκο Δένδια.

                    Έτσι λοιπόν, παρ’ όλο που πράγματι το διάστημα το οποίο διοίκησε αυτό το Υπουργείο ήταν μόλις 4 μήνες, κατάφερε σε συνεργασία με τη δυνατή ομάδα, με τους συναδέλφους Υπουργούς, με τους Γενικούς Γραμματείς, με τα στελέχη του Υπουργείου να κάνει πάρα πολλά πράγματα, με αποκορύφωμα βέβαια την τελευταία τροπολογία, την τελευταία νομοθετική ρύθμιση των κόκκινων δανείων που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

                    Επιχειρήσεις οι οποίες παλεύουν και αγωνίζονται μέσα στην κρίση, και επιβιώνουν μέσα στην κρίση, αυτές βοηθούμε ώστε να περάσουν στη μετά κρίση εποχή.

                    Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να διαδέχομαι το Νίκο Δένδια σ’ αυτή τη σημαντική θέση και θα ήθελα να του ευχηθώ καλή δύναμη στα νέα του, αναβαθμισμένα καθήκοντα, τα οποία αφορούν και έχουν σχέση πραγματικά με την ακεραιότητα της χώρας μας, την εθνική μας ακεραιότητα.

                    Αλλά επειδή σήμερα είναι ώρα για δουλειά και μετρημένα λόγια, θα ήθελα να επαναλάβω ότι την ομάδα την οποία παραλαμβάνω από το Νϊκο Δένδια, τους συναδέλφους Υπουργούς, το Νότη Μηταράκη που δε μπόρεσε να είναι σήμερα, το Γεράσιμο Γιακουμάτο, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, καλοί συνάδελφοι, δυνατά μυαλά, σε άμεση συνεργασία με τους Γενικούς Γραμματείς, με τους Γενικούς Διευθυντές, τα στελέχη του Υπουργείου, τους εργαζομένους και τους ανθρώπους που περνούν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους μέσα στο Υπουργείο, θα φροντίσουμε να εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε αυτό το οποίο απαιτείται.

                    Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η αξιοποίηση του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από το σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, είτε αυτό προέρχεται από την Ευρώπη. Επίσης, βασικός στόχος, η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και ιδίως της επιχειρηματικότητας των νέων.

                    Τέλος, αυτό το οποίο επιδιώκουμε, είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που θα φέρει νέες δουλειές και άρα, νέα εισοδήματα στους Έλληνες πολίτες, στους συνανθρώπους μας και άρα ελπίδα και πίστη ότι πραγματικά η Ελλάδα οδεύει γρήγορα στην έξοδο από την κρίση.

                    Θα ήθελα σε αυτό το σημείο, κλείνοντας, να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με περιέβαλλε με την εμπιστοσύνη του. Η τιμή είναι μεγάλη και η προσπάθεια να δικαιώσω την επιλογή του Πρωθυπουργού, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης