"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Κ. Τσιοπελάκος : Ενα βιβλίο η καλύτερη συντροφιά του καλοκαιριού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς ,όπως είναι οι σημερινοί, που ο καθένας κοιτάζει να εξασφαλίσει τα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του, ακόμη και τώρα το βιβλίο αντιστέκεται  και κερδίζει καθημερινά τη δική του ξεχωριστή θέση μέσα στη ζωή και την καθημερινότητα του Τρικαλινού αλλά και του κάθε Έλληνα γενικότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστή Τσιοπελάκο, γραμματέα του συλλόγου των Τρικαλινών βιβλιοπωλών, το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα μια εποχή που άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, θα ξεφυλλίσει κάποιο βιβλίο στις διακοπές του ή στον ελεύθερο χρόνο του.

Όπως εξομολογείται ο ίδιος στο trikalaIN, οι τιμές των βιβλίων σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και είναι ιδιαίτερα συμφέρουσες. Μπορεί δηλαδή κάποιος που δεν μπορεί να διαθέσει μεγάλο χρηματικό ποσό, να βρει αξιόλογα βιβλία σε χαμηλές τιμές.

«Βέβαια για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς», συνεχίζει ο κ. Τσιοπελάκος, «όπως και να το κάνουμε, υπάρχει μια πτώση στην αγορά του βιβλίου τα τελευταία 5-6 χρόνια. Όπως σχεδόν όλα τα είδη, έτσι και το βιβλίο δεν βγήκε εντελώς αλώβητο από την μάστιγα της κρίσης και την οικονομική δυσπραγία των καιρών μας. Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγορά βιβλίου θα ανακάμψει γρήγορα, ο κόσμος καταφεύγει στο βιβλίο έστω κι αν χρειαστεί να κόψει από κάπου αλλού για να βγει στα έξοδα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι μεγάλη ζήτηση έχουν τα μυθιστορήματα, που επιλέγουν πολλοί για να διαβάσουν στις διακοπές τους. Επίσης ψηλά σε ζήτηση είναι και τα παιδικά βιβλία, που διαβάζουν τώρα το καλοκαίρι που δεν έχουν σχολείο παιδιά και έφηβοι.

Το βιβλίο σύμφωνα με τον γραμματέα του συλλόγου Τρικαλινών βιβλιοπωλών αποτελεί πνευματική τροφή, πηγή γνώσεων και πληροφοριών  για τον άνθρωπο και  καλεί όλους τους Τρικαλινούς να το βάλουν στη ζωή τους, να γίνει το βιβλίο απαραίτητο αξεσουάρ μικρών και μεγάλων και να βρίσκεται σε κάθε αποσκευή και βιβλιοθήκη, ειδικά τώρα την περίοδο των καλοκαιρινών μας διακοπών.

biblia 6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης