"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Λάρισα: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – 60 τραυματίες – Φόβοι για εγκλωβισμένους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δραματικές στιγμές με τουλάχιστον 19 νεκρούς, 60 τραυματίες και εγκλωβισμένους επιβάτες της αμαξοστοιχίας η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα. 

Εφιαλτικές στιγμές για δεκάδες τραυματίες από την σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τη Λάρισα, στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο πριν τις σήραγγες στα Τέμπη- 350 επιβάτες βρίσκονταν στα δύο τρένα – Τεράστια κινητοποίηση για διάσωση και περίθαλψη των τραυματιών – Σε τρία νοσοκομεία σε Λάρισα και Κατερίνη οι τραυματίες – Σε επιφυλακή τα «Παπανικολάου», «Θριάσιο», «Γεννηματάς» για τους εγκαυματίες

Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών δεν επιβεβαιώνεται. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αριθμό νεκρών όσο είναι σε διάρκεια η επιχείρηση. Προτεραιότητά μας είναι η διάσωση και η περίθαλψη των τραυματιών» ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Η σφοδρή σύγκρουση που μετέτρεψε το επιβατικό τρένο σε άμορφη μάζα

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από την σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εμπορικό τρένο και η αμαξοστοιχία IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με περίπου 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό, να συγκρουστούν μετωπικά.

«Έγινε μετωπική σύγκρουση από ό,τι φαίνεται, αμαξοστοιχία επιβατική προς Θεσσαλονίκη με εμπορική από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα. Βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Συγκρούστηκαν. Η σύγκρουση ήταν ισχυρότατη», είπε στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας την τραγωδία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Τα βαγόνια ένα και δύο δεν υπάρχουν, το τρίτο έχει εκτροχιαστεί», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης