"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Λάρισα – «Τράνταξαν» το κλειστό της Νεάπολης οι Πόντιοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Τράνταξαν» το κλειστό της Νεάπολης οι Πόντιοι στο 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών «Λεωνίδας Ιασονίδης» της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που φέτος είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Πόντιο πολιτικό.

Σε μία συνάντηση που έφερε στο προσκήνιο την παράδοση, τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς του Πόντου οι κερκίδες του γηπέδου γέμισαν με κόσμο που παρακολούθησε αυτή τη μεγαλοπρεπή εκδήλωση.

Τον κόσμο καλωσόρισε ο Αντώνης Καγκελίδης, πρόεδρος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας που συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ με την ΠΟΕ.

Στη συνέχεια πέρασαν τα λάβαρα των συλλόγων που μπήκαν στο στάδιο και το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης.

Όπως πάντα, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων με εντυπωσιακό τρόπο μπήκαν στο στάδιο οι χορευτές όλων των ΣΠΟΣ, υπό τους ήχους της λύρας του Παναγιώτη Κογκαλίδη, τη φωνή του Θεόδωρου Κοτίδη και τα νταούλια των Κλεάνθη Σιαμλίδη και Χαράλαμπου Κιτσονίδη. Εκεί αποδόθηκε φόρος τιμής στον Λεωνίδα Ιασονίδη και έγινε τιμητική απονομή στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Τη σκυτάλη πήραν με τη σειρά οι ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας και Ηπείρου, Νομού Θεσσαλονίκης, και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας .

tinealarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης