"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Λίμνη Πλαστήρα: 5 Δεκεμβρίου 1959 – Το ναυάγιο με τα 20 θύματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το φοβερό αυτό γεγονός που συντάραξε το Δεκέμβρη του ’59 όλη την Καρδίτσα και κυρίως το χωριό Νεοχώρι απ’ όπου κατάγονταν οι περισσότεροι, συνέβη όταν οι πνιγέντες, 20 άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν στα έργα της Λίμνης οι περισσότεροι, στη θέση «τσαρδάκι», θέλησαν να πάνε με τη μοναδική βάρκα που υπήρχε, στο Νεοχώρι, στην άλλη πλευρά της λίμνης, να γιορτάσουν την γιορτή του Αγίου Νικολάου.

Και θέλησαν να πάνε με βάρκα γιατί μόλις είχε γεμίσει η λίμνη η οποία κατάπιε όλα τα παλιά μονοπάτια και τους αμαξιτούς δρόμους και οι καινούργιοι δεν είχαν ακόμη διαμορφωθεί. Όμως αυτή η διαδρομή δεν θα έφτανε ποτέ στο τέλος της. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και έμεινε βαθιά χαραγμένο στη μνήμη δεκάδων οικογενειών και χιλιάδων συμπατριωτών μας.

Για να τους θυμόμαστε αναφέρουμε τα ονόματα των αδικοχαμένων συγγενών και συμπατριωτών μας.

Καταγόμενοι από το Νεοχώρι:

Αγρογιάννης ΒασίλειοςΑγρογιάννης ΓεώργιοςΑγρογιάννης ΝικόλαοςΚαρακώστας ΔημήτριοςΚαρακώστας ΕυάγγελοςΚαραντώνης ΒασίλειοςΚαραντώνης ΓεώργιοςΚελεπούρης Κων/νοςΚορκοντσέλος Αστέριος,Μητσογιάννης ΑναστάσιοςΜητσογιάννης Αριστ.Μητσογιάννης ΗρακλήςΜήτσιου ΒασίλειοςΝίκου ΙωάννηςΣάλτης ΑθανάσιοςΤέκος ΣωτήριοςΦώτας Κων/νος

Καταγόμενος από το Μορφοβούνι: Μπαλτάς Βάιος

Καταγόμενοι από την Καρίτσα: Κερασιώτης ΝικόλαοςΝτζιός Γεώργιος.

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από τον τραγικό πνιγμό 20 ανθρώπων στη Λίμνη Πλαστήρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης