"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Λίστα “Πέτσα”: Άλλα λέει η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα άλλα λένε οι βουλευτές του Σύριζα στην εξεταστική επιτροπή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θέμα κλήτευσης του αρμόδιου τότε υφυπουργού Στέλιου Πέτσα έθεσε εκ νέου ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μετά την κατάθεση του μάρτυρα Μιχάλη Γκάλγκου, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Intiative Media, στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα.

Το αίτημα όμως, απορρίφθηκε και πάλι από την εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα- Παλιούρα.

Η κατάθεση του μάρτυρα

«Δεν υπήρξε ουδεμία πολιτική παρέμβαση για την επιλογή των μέσων ενημέρωσης που συμμετείχαν στις καμπάνιες ενημέρωσης ‘Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Ασφαλείς’. Η επιλογή έγινε με τεχνοκρατικά κριτήρια και μόνο» κατέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Intiative Media, Μιχάλης Γκάλγκος, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την διερεύνηση της διαχείρισης της επικοινωνιακής εκστρατείας που του ανατέθηκε.

Συμφωνα με την Τρικαλινή βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα : “με πάταγο κατέρρευσε το έωλο αφήγημα ,που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξει την πρότασή του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ. Καταπέλτης η κατάθεση του Προέδρου της “Initiative Media Διαφημιστική Α.Ε.”, ο οποίος ξεκαθάρισε, ότι η διαδικασία για τις καμπάνιες “Μένουμε Ασφαλείς”, ” Μένουμε Σπίτι”, ήταν απολύτως νόμιμες και διαφανείς” .

ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του Σύριζα από την δική τους πλευρά, σε δήλωσή τους αναφέρουν: «Καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της εταιρίας Iniative Μιχ. Γκάλγκος, η οποία μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο! Ότι χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ επελέγη αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλ. από τον κ. Πέτσα! «Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η αναθέτουσα αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Iniative και της κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί.  
 
Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση» σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγουν: «Η σημερινή δυσάρεστη για την Ν.Δ. συνεδρίαση , επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της εξεταστικής. Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στ. Πέτσα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης