"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Λαθρανασκαφή στον Αρχαιολογικό Χώρο των Γόμφων!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αρχαιοκάπηλοι «χτύπησαν» ξανά με λαθρανασκαφή στον Αρχαιολογικό Χώρο των Γόμφων & μάλιστα τρία μέτρα παραπάνω, από την έρευνα που είχε κάνει το 2013 η Αρχαιολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον πρώην Γραμματέα & Πρόεδρο της Τ.Κ. Γόμφων κ. Ιωάννη Γιώτα.

Το σημείο που επιλέχθηκε από τους επίδοξους λαθρανασκαφείς, βρίσκεται  στις αρχές της πλαγιάς, Νότια & έμπροσθεν της Αρχαίας πόλης  & στην κτηματική περιφέρεια των Γόμφων & μόλις σε απόσταση 2χλμ, από τον Τύμβο «Λογγαράκος», όπου τον Σεπτέμβριο του 2000, η αρχαιολογική σκαπάνη της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας, έφερε στο φως, ανυπολόγιστης αξίας ευρήματα.

Οι αρχαιοκάπηλοι για την επίτευξη του στόχου τους, χρησιμοποίησαν μηχανικά μέσα(τσαπάκι τύπου BobCat), ανοίγοντας αρχικά δρόμο 5 περίπου μέτρων, ως το σημείο της λαθρανασκαφής, τον οποίο κατόπιν προσπάθησαν να αποκρύψουν με μεγάλα κλαδιά.

Οι αρχαιοκάπηλοι το πιο σίγουρο είναι να έφυγαν «άπραγοι», αφού στην οπή διαστάσεων 2μ πλάτους & 3μ βάθους που άνοιξαν, δεν αποκαλύφθηκε αρχαίος τάφος ή έστω κάποιο άλλου είδους αρχαίου κτίσματος.

Στο σημείο της λαθρανασκαφής βρέθηκε μαζί με τον κ. Ιω. Γιώτα & ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης & Πολιτισμού, κ. Βύρων Κατσίβελος, εκτιμώντας την κατάσταση, μιλώντας για πάταξη του φαινομένου της λαθρανασκαφής στα όρια δικαιοδοσίας του Δήμου.

Άμεσα ενημερώθηκε & επιλήφθηκε του συμβάντος & η Αρχαιολογική Υπηρεσία Τρικάλων

Sakis

Σάκης Γιώτας

pylinews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης