"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Λαφαζάνης: «Η πρόταση δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας» – Απειλεί η Ζωή

lafarm

Σχετικά άρθρα

voyli
Στελέχη της Αριστερής Πτέρυγας ετοιμάζονται να καταθέσουν κείμενο διαφοροποίησης χωρίς να ξεκαθαριζεται τι θα πράξουν στη Βουλή – Βαρουφάκης: «Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, γιατί ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως πούλησε τον Βενιζέλο»

Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, καθώς δεν είναι δεδομένη η στάση των βουλευτών.

Στην ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε εχθές στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, είπε πως η βάση των ελληνικών προτάσεων “δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Αριστερής Πτέρυγας ετοιμάζονται να καταθέσουν κείμενο διαφοροποίησης επί της προτεινόμενης συμφωνίας, χωρίς πάντως να ξεκαθαριζεται τι ακριβώς θα πράξουν στη σημερινή συζήτηση στη βουλή. «Κάθε πράγμα στην ώρα του, θα το δείτε το απόγευμα» έλεγε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αλλο στέλεχος της Αριστερής Πτερυγας σημείωνε ότι “ειναι προφανές το τι θα κάνουμε μετα την έκφραση των διαφωνιών μας”, ενώ βουλευτής της ίδιας τάσης σημείωνε, συνιστώντας περισσότερη μετριοπάθεια, ότι όλα θα εξαρτηθούν και θα εκτιμηθούν από την εξέλιξη της συζήτησης.

Τυχόν καταψήφιση από αυτή την πλευρά της συμφωνίας, θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης και θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις με επανακαθορισμό του κυβερνητικού συνασπισμού.
zoikon-thumb-large
Σε ό,τι αφορά στην στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, τα ίδια κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως δεν αποκλείεται να επιμείνει στην καταψήφιση των προτάσεων της κυβέρνησης. Πρόσθεταν όμως ότι αν κάνει κάτι τέτοιο δύσκολα θα παρέμενε Πρόεδρος της Βουλής.

Το ίδιο ισχύει όμως και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, καθώς ο υπουργός Άμυνας, όπως και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ο κ. Λαφαζάνης δηλαδή) δεν υπέγραψαν το κείμενο της ελληνικής πρότασης. Αρχικά επικράτησε μία αναστάτωση και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανιζόταν προβληματισμένος και επιφυλακτικός, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δεν τίθεται θέμα και ο κ. Καμμένος θα στηρίξει κανονικά την κυβέρνηση. Οι αντιστάσεις κάμφθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από συνάντηση του κ. Καμμένου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και εκτενή συζήτησή τους για τα νησιά, για τα οποία ο κ. Καμμένος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ενα ακόμη πρόσωπο που προβληματίζει για το τι στάση θα κρατήσει είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, όχι τον Οκτώβριο που είπε ο Γιούνκερ, γιατί θα μας πουλήσει πάλι όπως πούλησε και τον Βενιζέλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης