"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων: Η δημοσίευση αποτελεί την αρχή της αλήθειας 

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η παραπάνω φράση είναι γραμμένη στην κεντρική αίθουσα της Έ.Σ.Η.Ε.Α. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της «τέταρτης εξουσίας», της τέταρτης βαθμίδας ενός ευνομούμενου κράτους, μίας δίκαιης και δημοκρατικής πολιτείας.

Η ελευθεροτυπία, ακόμα και αν στα παλιά προβλήματα της λειτουργίας της, ήρθαν να προστεθούν και καινούργια, που ανάγονται κυρίως στην υπερσυγκέντρωση των Μ.Μ.Ε. στα χέρια πλούσιων και συστημικών ολιγαρχών και στη στρεβλή ανάπτυξη του διαδικτύου, που οδήγησαν αφ` ενός στη συγκρότηση ολιγοπωλίων και στον τομέα της ενημέρωσης  των πολιτών και αφ` ετέρου στη δημιουργία των περίφημων «fake news» που αποπροσανατολίζουν και συσκοτίζουν, παραμένει για κάθε αδικημένο , για κάθε αδύνατο, για κάθε αγωνιστή, το μοναδικό του «όπλο» για δικαίωση, για δύναμη , για ανατροπή  .

Ειδικά όταν τα Μ.Μ.Ε. της περιφέρειας, τόσο ο έγγραφος, όσο  και ο ηλεκτρονικός τύπος, συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα της ενημέρωσης και της πληροφόρησης με συνέπεια, αγωνιστικότητα , αλλά και με πενιχρά πολλές φορές οικονομικά μέσα.

Υπερασπιζόμενοι αυτό το πλαίσιο δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε την ενέργεια του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Ρίτσου, αλλά και σε βάρος της ιδιοκτήτριας της Τρικαλινής διαδικτυακής ιστοσελίδας TRIKALAIN, εξ αιτίας της ανάρτησης των απόψεων του σχετικά με τις εξελίξεις στην Ένωση και γενικότερα για τα προβλήματα της αγροτιάς των Τρικάλων.

Η ενέργεια αυτή του κ. Λιούτα κατά την άποψή μας εμποδίζει την ανάπτυξη του δημοκρατικού διαλόγου και δυναμιτίζει τη θεσμικά και νομικα κατοχυρωμένη άσκηση ελέγχου σε πρόσωπα και φορείς της δημόσιας ζωής του τόπου, αναγκαίο μέσο για την λειτουργία του αστικοδημοκρατικού μας πολιτεύματος .

Η επιχείρηση φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής ειδικά στην εποχή εγκαθίδρυσης της μνημονιακής  «δημοκρατίας», όπου όσα «χαλάνε τη σούπα» της συστημικής μιντιακής δικτατορίας, είτε «φιλτράρονται», είτε  και αποκρύπτονται , σε ένα αυταρχικό καθεστώς της στο οποίο το κοινοβούλιο ψηφίζει μνημόνια χιλιάδων σελίδων χωρίς οι yesmen βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ούτε τους τίτλους των άρθρων τους,  σε ένα καθεστώς που απαγορεύεται πλέον η απεργία, η συμμετοχή στα συνδικάτα, στο οποίο υπονομεύεται κάθε δημοκρατική λειτουργία και αγωνιστική διάθεση των πολιτών, με στόχο να ξαπλώσουν όλοι στον «καναπέ της υποταγής», θα βρίσκει απέναντι τις δυνάμεις της ανυπότακτης, ριζοσπαστικής και πραγματικής Αριστεράς.

Ο αγώνας για την ελευθεροτυπία, για ανεξάρτητη και αδέσμευτη ενημέρωση , είναι αγώνας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τρίκαλα 26 Ιανουαρίου 2018

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης