"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων – Η Οδύσσεια της λιτότητας και των μνημονίων συνεχίζεται

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου – πιθανότατα ακολουθώντας το επικοινωνιακό πρωτόκολλο του ΔΝΤ – ενημέρωνε τον ελληνικό λαό από το Καστελόριζο για την ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς κηδεμονίας του Μνημονίου.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ακολουθήσει το ίδιο πρωτόκολλο και από την Ιθάκη να ανακοινώσει τη λήξη του τρίτου προγράμματος προσαρμογής. Ενός
προγράμματος που ήρθε να ολοκληρώσει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή των προηγούμενων.

Ο ελληνικός λαός, μέσα στα οκτώ αυτά χρόνια, είδε να γίνεται πρωταγωνιστής της
μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής απάτης. ΔΝΤ και Ευρωπαίοι δανειστές
πλήρωσαν ακριβά για να σώσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες και επέβαλαν στον ελληνικό λαό να πληρώσει το λογαριασμό.

Έχασε τη δουλειά του, τα εισοδήματά του και την περιουσία του, ενώ η αξιοπρέπειά του δοκιμάστηκε από τη βίαιη πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια ο ελληνικός λαός έδωσε σπουδαίες μάχες στους δρόμους, απέναντι σε τόνους χημικών και αστυνομικής βίας, αλλά και απέναντι στην οικονομική ανέχεια και τη φτώχεια. Μέσα από τους αγώνες του γεννήθηκε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης και μια ελπίδα για αλλαγή πολιτικής.
Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ενταφίασε αυτή την ελπίδα όταν το 2015 επέλεξε να
εκπροσωπήσει τους ηττημένους του δημοψηφίσματος, τα επιχειρηματικά
συμφέροντα, ντόπια και ξένα, έναντι της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που έλεγε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη συνέχιση της λιτότητας.

Το σημερινό διάγγελμα του κ. Τσίπρα δείχνει ποια είναι η κατάσταση και η ποιότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Πλήρως αποκομμένο από τα προβλήματα και τις αγωνίες του ελληνικού λαού, φλυαρεί πάντα για τις επόμενες μέρες και για τις «Ιθάκες», με τον ελληνικό λαό ρημαγμένο.

Τάζει καλύτερες μέρες, ενώ είναι πλήρως υποταγμένο στη νεοφιλελεύθερη λογική που αποτιμά την επικοινωνιακή διαχείριση και την πολιτική ατάκα, υψηλότερα από τις επιπτώσεις των οικονομικών πολιτικών και την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η συνέχιση των ίδιων πολιτικών και των ίδιων
περιορισμών, δεν θα εγγυηθεί καμία λύτρωση. Η λύτρωση θα έρθει μόνο μέσα από τη συνέχιση του αγώνα για έξοδο από τη διαρκή λιτότητα και τη φυλακή του ευρώ, για την ανάκτηση της δημοκρατίας, της οικονομικής και νομισματικής κυριαρχίας.

Τρίκαλα 21 Αυγούστου 2018

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης