"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

ΛΑ.Ε. Τρικάλων – Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης ο Τσίπρας θυμήθηκε και πάλι τις ανάγκες των πολλών

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Ο κ. Πρωθυπουργός εκφώνησε την ομιλία του στη ΔΕΘ, μέσα σε μία σιδερόφρακτη, αστυνομοκρατούμενη, κατεχόμενη από μυστικές και φανερές υπηρεσίες των ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη, με ένα κρεσέντο επίδειξης Αμερικανοδουλείας, ξεπερνώντας σε αυτό ακόμα και τις πιο συντηρητικές κυβερνήσεις της χώρας μας.

Έκανε λόγο για διαχρονικά κοινούς αγώνες για κοινές αξίες με τις ΗΠΑ, ξεχνώντας την στήριξή τους στη στρατιωτική Χούντα της επταετίας 1967 – 1974, στην τούρκικη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και σε άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Συνέχισε με την ωραιοποίηση του 3ου μνημονίου και κατά συνέπεια και τα δύο προηγούμενα των οποίων ήταν η συνέχεια, ισχυριζόμενος ότι με την εφαρμογή του βελτίωσε την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας και επανάλαβε τα ψέματά του ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Το παραμύθι του Πρωθυπουργού για έξοδο από τα μνημόνια δεν πείθει κανένα. Είναι προαποφασισμένες και ψηφισμένες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα 7 δισ. ετησίως μέχρι το 2022 και 4 δισ. ετησίως μέχρι το 2060, για μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου, για ένταση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και για ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Θα υπάρχει ενισχυμένη επιτροπεία και τριμηνιαίος ασφυκτικός έλεγχος των δανειστών για την πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων αντιλαϊκών μέτρων. Όλο το μνημονιακό νομικό καθεστώς, που επιβλήθηκε τα τελευταία 8 χρόνια, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται. Το δημόσιο χρέος δεν κουρεύτηκε ούτε ένα ευρώ.

Ταυτόχρονα ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα πακέτο περιορισμένων προεκλογικών παροχών και κάλπικων μετεκλογικών υποσχέσεων, που θα εκτείνονται μέχρι το 2022, ουσιαστικά, όμως,  ανέξοδων, αφού δεν πρόκειται να είναι κυβέρνηση μέχρι τότε. Κι αυτό, για να εξωραΐσει την σκληρή «μεταμνημονιακή» πραγματικότητα της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, της  ασφυκτικής επιτροπείας από τους δανειστές και της χρεοδουλείας της χώρας και του λαού μας για πολλές δεκαετίες.

Θα πρέπει, βέβαια, να υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται απλά για κυβερνητικές εξαγγελίες. Οι δανειστές δεν έχουν πει τον τελευταίο λόγο, που θα είναι και καθοριστικός, η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει μονομερείς ενέργειες, αλλά και παραπέμπει τις περισσότερες «παροχές» στο άδηλο μέλλον, που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εφαρμοστούν. Εξάλλου αυτός ο Πρωθυπουργός φημίζεται ιδιαίτερα για τις πολιτικές υπαναχωρήσεις  και τα πολιτικά ψέματα και έχει πάρει πολλά «χρυσά μετάλλια» σε αυτούς τους τομείς από τους δανειστές φίλους του .

Η παράδοση της χώρας στις ΗΠΑ και η περιορισμένη και αναξιόπιστη  και οι αόριστες εξαγγελίες, δεν μπορούν ασφαλώς να βοηθήσουν μία καταρρέουσα κυβέρνηση, ούτε όμως και το λαό μας που θα εξακολουθεί να φτωχοποιείται και να ταπεινώνεται από τις πολιτικές λιτότητας και επιτροπείας.

Αυτό που άμεσα απαιτείται είναι η δημιουργία ενωτικού μετώπου όλων των Αριστερών, αντινεοφιλελεύθερων, ριζοσπαστικών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων για την αντιμνημονιακή ανατροπή και για την προώθηση μιας άλλης πολιτικής, για την ανάκτηση της Δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, την Ειρήνη, την ανατροπή της λιτότητας, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αύξηση μισθών και συντάξεων, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νεολαίας, που δεν βρίσκει εργασιακή διέξοδο και μεταναστεύει μαζικά στο εξωτερικό.

Προϋπόθεση για αυτό είναι εκ των πραγμάτων η ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και στους αγώνες αλλά και στη Βουλή, γιατί με την ενωτική, αγωνιστική και εναλλακτική της πολιτική και πρακτική μπορεί να ασκήσει πραγματική, ριζοσπαστική, φιλολαϊκή αντιπολίτευση και να ανοίξει το δρόμο για μία ελπιδοφόρα διέξοδο από την κρίση.

Τρίκαλα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης