"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Tο κίνημα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, δεν μπαίνει σε “καλούπια”

lafarm

Σχετικά άρθρα

κουτσοχερο

Σε συνέχεια προηγούμενων απαράδεκτων καταστάσεων και πρακτικών, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν συνεχόμενα περιστατικά απαγόρευσης εισόδου αλληλέγγυων στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου.
Οι προσπάθειες να ελέγχονται μέχρι και για τα φρονήματά τους οι αλληλέγγυοι πριν περάσουν την πύλη των κέντρων “φιλοξενίας”, να διαπιστεύονται από τα υπουργεία ή να πρέπει, σώνει και καλά, να ανήκουν σε ΜΚΟ, δεν πρόκειται να περάσουν!
Το κίνημα της ταξικής, διεθνιστικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και της αντιπολεμικής δράσης, δεν πρόκειται να μπει στα “καλούπια” της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των Μ.Κ.Ο.
Θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, να είναι παρών στο Κουτσόχερο και σε κάθε Κουτσόχερο, να βοηθά, να ενημερώνει, να συλλέγει, να μεταφέρει και να μοιράζει είδη πρώτης ανάγκης, να στηρίζει δραστηριότητες και κυρίως, να ενώνει και όχι να διχάζει τους ανθρώπους.
Οι πρόσφυγες είμαστε εμείς! Είναι κομμάτι των εργαζομένων και της νεολαίας αυτού του τόπου. Είναι άνθρωποι που κάθε χτύπημα στα δικά τους δικαιώματα, θα αποτελεί τροχιοδεικτική βολή για τα δικά μας δικαιώματα. Κάθε παραβίαση των, στοιχειωδών ακόμη, ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, αποτελεί ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό και απειλή για κάθε πολίτη.
Η μόνη λύση είναι το κλείσιμο των άθλιων κέντρων “φιλοξενίας” σαν του Κουτσόχερου, όπου παιδιά αναγκάζονται καθημερινά να ζούνε με τον φόβο των φιδιών, των σκορπιών και των αρουραίων, και η εγκατάσταση των προσφύγων σε οικισμούς εντός αστικού ιστού. 
Υπάρχουν χιλιάδες ερημωμένα κτίρια και διαμερίσματα σε όλη τη Θεσσαλία, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν χώρους στέγασης όχι μόνο για όλους τους πρόσφυγες, μα και για όλους τους αστέγους και φτωχούς συνανθρώπους μας.
Λύση είναι η ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία μας και η δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης και συντροφικότητας με τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας.
Τα συνδικάτα και οι συλλογικότητες να τους εντάξουν στο δυναμικό τους, να μην αφήσουν τους πρόσφυγες να μετατραπούν σε πειραματόζωα στυγνής εκμετάλλευσης και να αντιμετωπιστούν ως υπάνθρωποι από εργοδότες και αετονύχηδες.
Μαζί με τους πρόσφυγες να οικοδομήσουμε αντιπολεμικό κι αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που να μιλήσει για τα αίτια και τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας. Γιατί υπάρχουν ένοχοι κι έχουν όνομα, κι ας χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα” για το προσφυγικό δράμα, που αυτοί με τους πολέμους και την εκμετάλλευση ολόκληρων χωρών και λαών, δημιούργησαν.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ‘Η ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.
Σε συνεργασία με τις κινήσεις αλληλεγγύης, τα συνδικάτα και τις συλλογικότητες από όλη τη Θεσσαλία, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στον αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των προσφύγων, των φτωχών, των ανέργων, όλων των ανθρώπων που καταστρέφονται οι ζωές τους από τους πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης